Nekadašnji junior FK Sarajevo skrasio se u Prvoj ligi FBiH

Danas je predstavljen

Nekadašnji junior FK Sarajevo skrasio se u Prvoj ligi FBiH

Samir Mlaćo

Nogometaši TOŠK-a u četvrtak kreću sa pripremama za drugi dio sezone.

TOŠK će se boriti za opstanak, a za novog trenera imenovan je Dženan Hošić. Hošić je bivši igrač FK Sarajevo, a već je radio u Prvoj ligi FBiH.

U Tešnju vjeruju da može izboriti opstanak, a prozivka je zakazana za dva dana.

Danas je TOŠK objavio da je novo ime u ekipi Faris Đelibašić. Đelibašić je nastupao za NK Travnik, a zatim preselio u Akademiju FK Sarajevo. Nije se naigrao pa je odlučio preći u FK Famos, člana Druge lige Centar.

Iako Famos sprema velike stvari, te plasman u Prvu ligu FBiH Đelibašić je danas potpisao ugovor u Tešnju. U prethodnoj polusezoni u prvenstvu je za Famos postigao devet golova, iako su iz Tešnja naveli nešto veću brojku.

"NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da je postignut dogovor sa igračem Faris Delilbašić, koji će tako postati novi igrač našeg kluba. Ugovor je potpisan danas u klupskim prostorijama u prisustvu predsjednika NK TOŠK gospodina Edina Mujčića.

Oglasi

Faris je rođen 22. maja 2004. godine, igra na poziciji napadača, a u naš klub stiže iz ekipe FK Famos Hrasnica, za koji je u prethodnoj polusezoni postigao 12 golova. Osim ekipe Famosa još je nastupao i za ekipu NK Travnika, te u akademiji FK Sarajeva, a vrijedi istaći i to da je upisao nastupe za U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Faris u naš klub stiže kao najbolji napadač Druge lige FBiH - Centar.

Farisu želimo dobrodošlicu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha u dresu našeg TOŠK-a", naveli su iz Tešnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno je za TOŠK potpisao i Tarik Jašarević koji je stigao iz NK Sesvete, te Obrad Starčević koji je nosio dres Sloge Meridian, te ima premijerligaško iskustvo.

Klub je napustio Amer Tabak koji je dogovorio sporazumni raskid saradnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti