Dženan Hošić pronašao novi trenerski angažman u bh. nogometu
Očekuje ga mnogo posla, prije svega na sklapanju igračkog kadra ove zime

Pred čelnicima kluba mnogo posla

Dženan Hošić pronašao novi trenerski angažman u bh. nogometu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Prvi dio sezone Prve lige FBiH donio je brojne probleme za NK TOŠK Tešanj. TOŠK se na terenu borio za opstanak u ligi, a veliki problemi javili su se u samom radu kluba.

I dalje traju, a na nedavnoj Skupštini kluba za prvog čovjeka imenovan je Edin Mujčić. Popularni Peci je već ranije bio na čelu kluba, a sada se vratio kako bi pokušao ponovo pomoći, a da li će uspjeti ostaje da se vidi.

Kako god, očekuje ga mnogo posla, te brojni problemi kojima kao da nema kraja. Na kraju prvog dijela sezone u Tešnju su se razišli sa trenerom Muamerom Salibašićem koji je klub preuzeo u izrazito teškoj situaciji, pristao voditi i ekipu koja je u jednom trenutku i prestala izvršavati svojim obaveze vezane za treninge.

Nekoliko igrača najavilo je odlaske, a danas je NK TOŠK potvrdio da ima novog trenera. Radi se o bivšem igraču FK Sarajevo Dženanu Hošiću. Hošić ima i inostrano iskustvo kao igrač, dok je kao trener radio u više klubova naše zemlje.

Bio je u FK Olimpik, NK Bosna Visoko, NK GOŠK Gabela, te BFK Simm Bau. Posljednji angažman imao je u FK Zvijezda 09, članu Prve lige Republike Srpske. Dobro poznaje Prvu ligu FBiH, a da li će to biti dobitna kombinacija pokazat će naravno rezultati.

Oglasi

TOŠK je imenovanje Hošića sada i zvanično potvrdio.

"NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da je postignut dogovor sa gospodinom Dženanom Hošićem, koji će tako postati novi šef stručnog štaba našeg kluba.

Dženan Hošić je rođen 13. marta 1976.godine u Sarajevu. Svoju igračku karijeru započeo je u Famosu iz Hrasnice a još je nastupao za FK Sarajevo, te FK Velež Mostar u Bosni i Hercegovini, dok je inostrani angažman imao u Anzhi Makhachkala, JSP Szczakowianka Jaworzno, Klub Piłkarski Zagłębie Sosnowiec gdje je i završio svoju karijeru.

Trenerski put gospodina Hošića započeo je baš kao i igrački u Famosu iz Hrasnice, a u nastavku svoje trenerske karijere kao šef stručnog štaba predvodio je i ekipe NK Bosna Visoko, FK Olimpik Sarajevo, FK Goražde, NK Gošk Gabela, BFK Simm Bau Kosova, FK Zvijezda 09.
Gospodinu Hošiću želimo dobrodošlicu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha na klupi našeg TOŠK-a", stoji u objavi kluba iz Tešnja.

Treba istaći da će Hošić do kraja mjeseca obaviti i prozivku, a ko će nositi dres TOŠK-a u drugom dijelu sezone ostaje da se vidi.

Prema dostupnim informacijama, prisutna su i dugovanja prema igračima iz prvog dijela sezone, ali i prema bivšem treneru Salibašiću.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK je prvi dio sezone završio na 14. mjestu i očekuje ga borba za opstanak. TOŠK ima 11 bodova, kao i FK Mladost te FK Rudar Kakanj.

Drugi dio sezone će otvoriti domaćim susretom sa FK Budućnost 09.03.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije