Federalni prvoligaš vodi 'bitku za život': "Alarmantna je situacija, možda ćemo u najniži rang"
Sa meča Zvijezda - Željezničar na Banja Ilidži

Račun kluba blokiran, mnogi su digli sidro

Federalni prvoligaš vodi 'bitku za život': "Alarmantna je situacija, možda ćemo u najniži rang"

Samir Mlaćo

Račun blokiran, igrački kadar sve skromniji, predsjednik napustio klub - stanje je to u NK Zvijezda Gradačac.

Federalni prvoligaš vodi 'bitku za život', a situacija je sve teža i teža. U ovom trenutku realnije je da Zvijezdu nećemo gledati u novoj sezoni Prve lige FBiH.

Priprema nema ni na vidiku, mnogi su digli ruke od kluba koji je nastupao i u Premijer ligi, a u sezoni iza nas kvalitetno se pokazao kako u prvenstvu, tako i u Kupu BiH gdje je u dva meča poražen od sarajevskog Željezničara.

Prvi čovjek kluba Adi Šakić je odlučio nakon meča sa FK Mladost Doboj Kakanj podnijeti ostavku. 

Kratko je sada u nezvaničnom razgovoru kazao da više nije predsjednik kluba i da je razočaran cjelokupnim dešavanjima. Ponajviše kaže žali zbog omladinskog pogona, jer je Zvijezda uvijek 'davala' sjajne nogometaše.

Jedan od članova Skupštine kluba otvoreno je govorio za SportSport.ba, ali nas zamolio da ostane anoniman. Ističe da u Gradačcu ima i političkih prepucavanja, a da na kraju ispašta 'samo' Zvijezda.

Oglasi

"Račun je u blokadi, igračima se duguje tri - četiri plate, kluba nema ni predsjednika. Radna grupa i predsjednik Skupštine išli su na dogovor pravnom licu koji potražuje novac zbog kojeg je blokiran račun kluba. Dogovora nema, prepucavaju se političke struje, a Zvijezda ispašta. Mi se nadamo da će doći do kompromisa i da će se pronaći zajednički jezik. Razmišlja se o istupanju iz lige, da se krene od najnižeg ranga, situacija je zaista alarmantna", kazao nam je.

"Od osobe kojoj se duguje novac očekujemo odgovor, te se nadamo da će isti biti pozitivan. Vremena je naravno sve manje. Veliki broj igrača je otišao, ali opet imamo okosnicu. Ne možemo pričati sa igračima, ne znamo šta će biti. Cilj je da se odblokira račun, da prvo isplatimo te momke", dodao je naš sagovornik.

Većina federalnih prvoligaša je počela sa pripremama, a na Banja Ilidži sve miruje.

Klub je između ostalih napustio prvi strijelac Ajdin Mujagić, ali i još nekoliko veoma bitnih igrača.

Zvijezda je proteklu polusezonu završila na petom mjestu uz brojne probleme. Veliki broj nogometaša odbio je trenirati i putovati na utakmice u posljednjim kolima i jasno je bilo da će ljetna pauza biti itekako zanimljiva.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uskoro će biti održan i žrijeb parova Prve lige FBiH za novu sezonu, a da li će se desiti da Zvijezda istupi, a na kraju ostane NK Travnik, predposljednji tim na tabeli, ostaje da se vidi.

Veziri svakako čekaju svoju šansu i sve će uskoro biti jasnije. Nova sezona u Prvoj ligi FBiH starta 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karanfil
I treba istupit,samo još da se priključe još neki kao npr.Goražde,TOŠK itd.
0 0
enko
Cuj demagoga,zao mi omladinskog pogona.pa zasto niste ulagali vise u omladinski pogon pa bi sad imali svoje momke.nwgo zinula guzica na premijer ligu,pa dovedi polovnjake,pa razni treneri itd.e sad ispastate kao i zepce,iskra,celik.nek vam je bog na pomoci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi