Nomadi čekirali karte za Beograd: "Veći uspjeh od preokreta Liverpoola protiv Barce"
Foto: Screenshot

Partizan saznao protivnika u 2. pretkolu Lige Evrope

Nomadi čekirali karte za Beograd: "Veći uspjeh od preokreta Liverpoola protiv Barce"

Prvo pretkolo Lige Evrope donijelo je nekoliko velikih iznenađenja. Melteška Gzira je priredila prvorazrednu senzaciju savladavši Hadjuk na Poljudu sa 1:3 i izborivši drugo pretkolo.

Ništa manje iznenađenje nije bila ni eliminacija škotskog Klimarnocka.

Kilmarnock je u prvom meču u Welsu sa 1:2 savladao Connah's Guay Nomads FC, a kako su Škoti bili izraziti favoriti u revanšu na svom Rugby Parku očekivao se njihov lagan prolazu 2. pretkolo Lige Evrope.

Međutim, "Nomadi" su šokirali domaćine, slavili sa 0:2 i ostvarili ogroman uspjeh - plasman u 2. pretkolo Lige Evrope.

Connah's Quay Nomads FC će u drugom pretkolu odmjeriti snage sa beogradskim Partizanom.

Prvi meč se igra 25. jula u Velsu, dok će "Nomadi" gostovati na stadionu JNA 1. augusta.

"Ono što smo postili je sjajno. Većim dijelom utakmice ste mogli vidjeti da su oni jako dobar tim, ali mi smo bili jaki i pametni i eliminisali smo ih. Vjerovali smo da imamo šansu da ih sredino i to smo uradili. Ovo je jedno od najvećih iznenađenja u historiji Lige Evrope i veći rezultat neko preokreta Liverpoola protiv Barcelone", izjavio je nakon utakmice trener Connah's Quay Nomadsa Andy Morrison.

"Čuo sam pojedine komentare, da ćemo primiti šest ili čak 10 golova. Mislim da je to rekao trener Queens Parka. Ali, sada imamo poruku za njih: Nikada ne otpisujte tim sastavljen od ljudina... Moj kapiten ima 37 godine, Wilde ima 35, ali oni imaju lavovska srca i nikad ne odustaju", istakao je trener Morrison, pa dodao:

"Ovo je nevjerovatan uspjeh za našu ekipu. Stižemo kući u pet ujutro, a šestorica mojih igrača moraju ići na posao. Čekaju nas pripreme za put u Srbiju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi