Kasno sinoć odgođena jedna od utakmica Lige nacije

UEFA potvrdila

Kasno sinoć odgođena jedna od utakmica Lige nacije

A. Čaušević

UEFA je kasno sinoć potvrdila da je odgođena jedna od utakmica nedjeljnog programa Lige nacija. 

Na teren danas neće izađi fudbaleri Rumunije i Norveške nakon što su norveške vlasti zabranili odlazak skandinavskoj selekciji na gostovanje.

Ekipa je trebala napustiti Oslo u subotu, ali je lokalno ministarstvo zdravstva zabranilo putovanje radi pozitivnog testa na Covid-19.

Iz FS Norveške su smatrali da mogu putovati u Bukurešt. Međutim, vlada je rekla ne.

"Ne slažemo se s ovom odlukom, ali ne možemo se protiviti vladi", kazao je predjesnik NFF-a Terje Svendsen.

Inače, fudbaler koji je bio pozitivan na testiranju je desni bek Galatasaraya, Omar Elabdellaoui.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Norveška i u srijedu treba igrati meč protiv Austrije, ali još uvijek nema potvrda da li će taj susret biti odigran po planiranom ili ne.

Kako sada stvari stoje vrlo bi se lako moglo desiti da Norvežani obje utakmice izgube službenim rezultatom te tako ostanu bez promocije u Ligu A.

Top Komentari

AsmirM
Liga B je zakon , dobri protivnici moze se upisati koja pobjeda a moze i promocija u ligu A koju nepreporucujem za male zemlje sam izgubis na rejtingu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti