Haaland postigao gol, a onda doživio najgorih 120 sekundi u karijeri

Norveška izgubila od Škotske

Haaland postigao gol, a onda doživio najgorih 120 sekundi u karijeri

Edmir Škorić

Norveška je bila na pragu pobjede, a na kraju ostala bez ijednog boda, nakon što je izgubila od Škotske u neočekivanoj završnici.

Norveška je osvojila jedan bod u prva dva kola, ali je po svaku cijenu htjela večeras ostvariti pobjedu nad Škotskom u Oslu i tako istaknuti kandidaturu na odlazak na Evropsko prvenstvo jer ima veoma neugodna dva rivala u grupi - favorizovanu Španiju i Škotsku.

Upravo se Škotska smatra selekcijom s kojom bi Norvežani trebalo da se bore za drugo mjesto, no Škoti su trenutno u najboljoj situaciji jer imaju devet bodova na prva tri meča. Španija ima tri, ali i utakmicu manje od preostale dvije selekcije.

Erling Haaland je predvodio svoj tim i upravo je on izborio penal u 61. minuti, a onda ga sam pretvorio u gol za veliko slavlje na tribinama.

Izgledalo je sve sjajno po Norvešku, ali Škotska je nakon toga počela da ide na sve ili ništa i u samo 120 sekundi došla do preokreta.

Oglasi

Nakon greške jednog od defanzivaca, Dykes u 87. minuti postiže gol za 1:1, da bi potom McLean savršenim udarcem na asistenciju Dykeba zabio za veliki preokret Škotske.

Sve se to dešavalo dok je Haaland sjedio na klupi, pošto ga je selektor izveo u 84. minuti. Očigledno da je umoran jer je imao napornu sezonu u kojoj je sa Cityjem osvojio trostruku krunu, ali definitivno se osjetio njegov izostanak na kraju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U terminu od 18 sati odigran je i meč Crna Gora - Mađarska, a u Podgorici su mreže mirovale. U grupi G Srbija je lider sa šest bodova, Mađarska i Crna Gora imaju po četiri, a Bugarska i Litvanija po bod.

Svoj meč 3. kola odigrali su i Azerbejdžan te Estonija u grupi F, a završen je rezultatom 1:1, što očito ne odgovara ni jednima ni drugima, ali oni ionako nemaju šta da traže u grupi pored Austrije, Belgije i Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi