Nova lakrdija u Premier ligi: "Upozorili smo da navija za Luton, oštećeni smo za tri penala!"

Saopštenje Nottinghama

Nova lakrdija u Premier ligi: "Upozorili smo da navija za Luton, oštećeni smo za tri penala!"

Eldar Ganibegović

Nottingham Forest danas je poražen od Evertona. Nedugo nakon utakmice, izdali su saopštenje u kojem su se žestoko okomili na sudije.

U okviru 34. kola engleske Premier lige u Everton je s 2:0 slavio protiv Nottingham Foresta. Bio je to meč direktnih konkurenata u borbi za ostanak u ligi.

Everton je do prednosti dosšao u 29. minuti kada je pogodio Gueye. McNeil je postavio konačan rezultat u 76. minuti meča.

Taj meč završen je oko 17 sati, a nedugo nakon toga Nottingham Forest objavio je saopštenje u kojem se okomio na sudije.

Glavni sudija ove utakmice bio je poznati Anthony Taylor, te je po mišljenju ljudi iz Nottinghama propustio dosuditi tri penala za njih, a krive također i VAR sudije.

"Tri izuzetno loše odluke - tri nedosuđena penala - koje jednostavno ne možemo prihvatiti.

Oglasi

Upozorili smo PGMOL da je VAR sudija navijač Lutona prije utakmice, ali nisu ga promijenili. Naše strpljenje je višestruko testirano.

Nottingham Forest će sada razmotriti svoje mogućnosti", stoji u saopštenju.

Inače, Nottingham je tražio penal prvo u 24. minuti, zatim u 44. kada je Young u svom kaznenom prostoru igrao rukom.

Naredni put je to bilo u 55. minuti kada u kaznenom prostoru pada Callum Hudson-Odoi, da bi u 80. minuti i Chris Wood tražio penal, dakle četiri puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je sada 16. na tabeli s 30 bodova. Nottingham ima četiri manje i prvi je iznad crte. Luton ima 25 bodova na 18. mjestu.

Podsjetimo, ove sezone su Nottingham Forestu oduzeta četiri boda, a Evertonu osam.

Top Komentari

Kakaks
Haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti