Nova nada za Bešića je Sam Allardyce
Everton službeno potvrdio angažman iskusnog stručnjaka

Konačno su našli menadžera

Nova nada za Bešića je Sam Allardyce

M. Šljivak

Iskusni stručnjak Sam Allardyce (63) od danas je zvanično novi menadžer Evertona.

Allardayce će na klupi tima sa Goodison Parka zamijeniti Davida Unswortha koji je proteklih mjesec dana bio privremeno rješenje na poziciji menadžera nakon što je otkaz dobio Ronald Koeman.

"Everton je jedinstven klub i sa velikom energijom i entuzijazmom ulazim u ovaj posao. Klub prolazi kroz težak period i nadam se da ću veoma brzo popraviti stvari", rekao je Allardayce nakon predstavljanja.

Unsworth će se sada ponovo posvetiti vođenju drugog tima, a novi menadžer će debi imati za vikend u susretu protiv Huddersfielda.

Njegov dolazak biće i posljednja nada za bh. fudbalera Muhameda Bešića. Veznjak Evertona nije bio u milosti prethodnih menadžera, a kako će stvari dalje odvijati, ostaje nam da vidimo.

Allardyce je u karijeri vodio veliki broj klubova, a kratko je radio i kao selektor Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi