Rooney deklasirao Čekićare, City slavi Sterlinga

Premier liga, 14. kolo

Rooney deklasirao Čekićare, City slavi Sterlinga

Everton je na Goodisonu razbio West Ham rezultatom 4:0, a apsolutni heroj domaćih je bio iskusni Wayne Rooney, koji je upisao hat-trick.

Rooney je do prvog gola došao u 18. minuti. Ipak, njegov udarac sa bijele tačke je odbranio Joe Hart, ali je iskusni Rooney "prikucao" loptu u mrežu.

Everton je do 2:0 došao u 28. minuti susreta. Strijelac je bio ponovo Wayne Rooney, a ovaj put se našao na pravom mjestu nakon dodavanja Kennyja.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0, da bi West Ham u 59. minuti imao priliku da smanji zaostatak. Ipak, Pickford brani Lanzinijev udarac sa bijele tačke.

Sedam minuta kasnije Rooney kompletira hat-trick i postiže zaista spektakularan gol.

Joe Hart je izašao iz svog kaznenog prostora kako bi izbio jednu loptu, to je i učinio, ali lopta dolazi do Rooneyja koji sa svoje polovine terena pogađa za 3:0.

Ubjedljivu pobjedu Evertona je potvrdio Williams u 78. minuti, nakon što se dobro snašao poslije kornera Sigurdssona.

Sjajna serija od 11 pobjeda u Premier ligi u nizu Manchester Cityja je večeras zamalo okončana, ali je Sterling u zadnjim momentima susreta donio Građanima pobjedu rezultatom 2:1.

City je na Etihadu povelo nakon što je Van Dijk pogodio vlastitu mrežu u 47. minuti, ali je Romeu u 75. donio izjednačenje Southamptonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su do kraja pokušavali doći do sva tri boda, ali su se gosti uspješno branili sve do samog finiša. Odbrana Svetaca je ipak kapitulirala u šestoj minuti nadokande vremena, a strijelac za veliko slavlje domaćih je bio Starling.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gost komentator
Ovaj Hart je pokopao čekićare,proklinjem dan kad ga je Bilić doveo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti