Nova senzacija PL? Jedna noga mu je kraća od druge, oca izgubio s 9, otac postao s 15 godina...

Težak život Wesleyja Moreaesa

Nova senzacija PL? Jedna noga mu je kraća od druge, oca izgubio s 9, otac postao s 15 godina...

Wesley Moraes je ispunio svoj dječački san i potpisao za klub iz Premier lige. Aston Villa, koja se vratila u englesku elitu, odlučila je ovog 22-godišnjeg Brazilca učiniti svojim najskupljim pojačanjem ikada.

Robusni špic je već tokom predsezonskih prijateljskih mečeva u dresu Ville pokazao svoj potencijal, a očekivanja od njega će svakako biti velika - ipak je plaćen 25 miliona funti.

Ako sve prođe kako treba, Wesley bi uskoro trebao zaigrati u najgledanijoj i jednoj od najboljih liga na svijetu, ali njegov put do vrha nije bio nimalo lagan.

Šta više, bio je izuzetno težak.

Ovaj 22-godišnjak je rođen sa jednom nogom tri centimetra kraćom od druge, ali ni to ga nije zaustavilo da ostvari svoje fudbalske snove.

Uz to, Wesley ja ostao bez oca kada mu je bilo tek devet godina. Njegov otac je preminuo nakon teške bolesti (tumor na mozgu), a Wesley je već sa 15 godina i sam postao otac. Kada mu je bilo 16 već je imao dvoje djece sa dvije različite žene.

Ipak, Wesley nije odustajao od fudbala, te je kroz individualne treninge pokušavao napredovati. Sve to dok je radio u tvornici šarafa u rodnom Brazilu.

Uspio je dobiti šansu u Atletico Madridu, ali tromjesečna proba nije rezultirala ugovorom sa Jorgandžijama.

Uzaludne su bile i probe u Nancyju i Evianu u Francuskoj, a onda su skauti slovačkog Trenčina "naletili" na kompilacije Wesleyja u akciji.

Nakon uspješne probe, Trenčin je potpisao Wesleyja i nije se pokajao.

Nakon osam golova u 22 utakmice, Trenčin je prodao Wesleyja Club Bruggeu i zaradio milion eura.

Ipak, nije tako lako Club Brugge doveo Wesleyja. Po priznanju trenera Davyja Rigauxa, u Club Bruggeu su bili jako oprezni zbog Wesleyjeve prošlosti, pa su prije potpisa angažovani i konsultovani i psiholozi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wesley je, međutim, pokazao punim pogotkom, a sada je Club Brugge zaradio čak 24 miliona eura od njegove prodaje.

Ostaje da se vidi kako će se Wesley pokazati u Premier ligi, ali je jasno da za ovog momka ne postoji prevelik zalogaj...

Top Komentari

DobarDam
Tezak zivot a napravio dijete sa 14. Garant je poceo guziti sa 8. U mene zivot lijep a picku nisam vidio dok nisam postao punoljetan i otisao u javnu kucu
2 5
Kiss
aferim,da budeš najbolji u klubu kad si sve to prošao
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi