U Srbiji zvanično otvoren još jedan novi stadion - Prava bombona nikla je na obali Drine

Vučić osvojio 'Novi Lagator'

U Srbiji zvanično otvoren još jedan novi stadion - Prava bombona nikla je na obali Drine

Midhat Šljivak

Srbija je danas dobila još jedan vrhunski stadion. Zvanično je otvoren stadion u Loznici koji nosi naziv 'Novi Lagator'.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Loznici novoizgrađeni stadion koji nosi naziv 'Novi Lagator'.

Vučić je stigao u Loznicu i u društvu predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića je presjekao vrpcu i otvorio je ovo zaista lijepo zdanje.

"Obišao sam mnogo lijepih stadiona u Engleskoj, ali u svijetu nema mnogo ovakvih stadiona. To je naša zemlja", ističe Vučić i dodaje:

"Nije samo Beograd, Loznica, Leskovac i Zaječar. I Niš i Kragujevac će biti. Oni će imati ljepše stadione nego Beograd. Onda nam ostaje da radimo dalje. Kraljevom Kruševac, Smederevo. Pazar zaslužuje drugačiji stadion."

Oglasi

"Radili smo, gradili smo i mnogo je lijepo. Vidite i samo kako divno izgleda. Nadam se da će ovo doprinijeti napretku čitavog kraja", poruka je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Radi se o savremenom stadionu kapaciteta 8.030 mjesta, na njemu se nalazi 12 ulaza i moderni sistemi za očitavanje karata, liftovi i mnogo toga drugog.

U ovaj stadion uloženo je 30 miliona eura, a zahvaljujući njemu cijene nekretnina su ekspresno porasle u ovom području.

Srbija u posljednje vrijeme itekako ulaže u infrastrukturu. Shvatili su da nema napretka bez ulaganja u fudbal koji je u ovoj zemlji potpuno u drugom planu u odnosu na druge sportove.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Fudbalska reprezentacija ove zemlje imat će priliku da se plasira na Euro. Za to im je potreban samo bod u duelu s Bugarskom i sve su dileme da će Orlovi igrati u Njemačkoj naredne godine.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
tam u srbiji nicu novi novcati stadijoni a unas po bosni kompirista
0 1
C.Banks
Koliko mi zaostajemo za Srbijom tuga jedna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi