Žestoka kazna za Novi Pazar zbog meča sa Partizanom!

Disciplinska komisija nije imala milosti

Žestoka kazna za Novi Pazar zbog meča sa Partizanom!

A. Čaušević

Utakmica između Novog Pazara i Partizana igrana 8. augusta je prekidana nekoliko puta, a završena je pobjedom gostiju s 1:4. 

Iako su navijači Partizana bili ti koji su započeli verbalni sukob te konstantno vrijeđali domaćina skandiranjem optuženog ratnog zločnica i jednog od izvršitelja genocida u Srebrenici, Ratka Mladića.

Disciplinska komisija FS Srbije je odlučila da žestoko kazni Novi Pazar pa će tako ovaj klub naredne četiri domaće utakmice igrati bez prisustva poblike.

Klub iz Sandžaka je kažnjen i sa pola miliona dinara, odnosno nešto više od 4.000 eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

S druge strane navijači Partizana neće moći prisustvovati u naredna četiri gostujuća meča svog tima, dok će Beograđani platiti kaznu od oko 1.500 eura.

Kao glavni razlog za ovu kaznu Disciplinci FS Srbije su naveli neprimjereno navijanje na osnovu vjerske ili etničke pripadnosti.

Promo

Top Komentari

Matic
Pa sta ste vi ocekivali od genocidasa?
20 1
Husrefbeg22
Neprimjerno navijanje od strane fasista i cetnika FK Cetnik. FK Novi Pazar trebao bi pod hitno istupiti iz takmicenja u Srbiji gdje se redovno diskriminiraju i ponizavaju a sada i kaznjavaju. Od iduce godine bi mogao igrati u premier ligi BiH.
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi