Novinari Riberyja smatraju velikom zvijezdom kao što je Ronaldo, ali on im je gospodski odgovorio

Potpisao za Fiorentinu

Novinari Riberyja smatraju velikom zvijezdom kao što je Ronaldo, ali on im je gospodski odgovorio

E. Čaušević

Franck Ribery danas je zvanično predstavljen kao novi fudbaler Fiorentine s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Ribery je jučer stigao u Firencu gdje ga je dočekao veliki broj navijača koji su oduševljeni njegovim dolaskom. Nakon što je prošao ljekarske preglede potpisao je dvogodišnji ugovor, te je zadužio dres s brojem sedam.

Iako Ribery ima već 36 godina siguran je da može odigrati još nekoliko sezona na visokom nivou i ono što je najvažnije jeste da se dobro osjeća. Francuz je danas zvanično predstavljen, te se obratio prisutnim novinarima.

"Fiorentina je bila odlučna da me dovede i to mi se svidjelo. Razgovarao sam s porodicom i supruga mi je pomogla da donesemo odluku i na kraju smo izabrali Fiorentinu. Fudbal je moj život i želio sam ostati u Evropi. Nadam se da ću igrati do 40. godine kao što je to uradio Fracesco Totti", rekao je Ribery.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novinari su pitali Riberyja da li smatra da može biti rival Cristianu Ronaldu u smislu da je i on velika zvijezda, ali Francuz je zaista gospodski odgovorio na kraju.

"Ovdje sam došao da pomognem Fiorentini. Nisam ovdje da se ponašam kao neka zvijezda ili da budem rival Ronaldu. Kao što sam rekao fudbal je moj život. Izuzetno sam motiviran i gladan fudbala. Potpisao sam dvogodišnji ugovor i nadam se da ću pomoći klubu što više".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi