U petak sjednica IO NS BiH, a zatim predstavljanje Sergeja Barbareza
Reprezentacija dobija novog selektora

Velika želja navijača će i zvanično biti ispunjena

U petak sjednica IO NS BiH, a zatim predstavljanje Sergeja Barbareza · Saznajemo

Samir Mlaćo

Nogometna reprezentacija naše zemlje u petak će i zvanično dobiti novog selektora.

To će biti nekadašnji kapiten naše reprezentacije Sergej Barbarez, a u petak je zakazana sjednica IO NS BiH.

Sjednića počinje u 15:30 sati, a zatim će u 17 sati biti zvanično predstavljanje Barbareza.

Barbarez će se obratiti medijima, ali i čelnici NS BiH. Popularni Barba će ugovor potpisati na četiri godine te dobiti odriješene ruke da stvori nacionalni tim koji će za cilj imati odlazak na veliko takmičenje.

Saradnici Barbarezu, pored Emira Spahića, trebali bi biti Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović, a u stručni štab nacionalnog tima vraća se i Kenan Hasagić koji će sa Sinišom Mrkobradom raditi kao trener specijalista.

Dugoročni potpis ugovora sigurno ohrabruje. Barbarez će imati priliku da pokaže šta zna i vidjet ćemo kako će se 52-godišnja legenda snaći u svom prvom trenerskom poslu.

Oglasi

Za reprezentaciju naše zemlje kao igrač Barbarez je upisao 47 nastupa uz 17 pogodaka, te je uvijek bio ljubimac navijača.

Veći dio karijere proveo je u Njemačkoj, a često se kao trener povezivao sa reprezentacijom. Sada je želja navijača ispunjena i sigurno će oni itekako biti sretni kada Barbarez i zvanično potvrdi da je novi selektor.

To će se desiti u petak i sigurno će se tražiti 'mjesto više' među medijima u prostorijama NS BiH.

Savez danas potvrdio rastanak sa Savom Miloševićem

Milošević nije izborio plasman na Evropsko prvenstvo, u baražu nas je zaustavila Ukrajina i rastanak je bio očekivan.

Sada su to potvrdili iz NS BiH putem zvanične stranice.

"Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa NS/FS BiH, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine, te je „Zmajeve“ sa klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, nakon koje naš tim nije uspio da ostvari plasman na veliko takmičenje.

NS/FS BiH se zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere", naveli su iz NS BiH.

Top Komentari

CeZenicaLik
Samo ovako.Ova ekipa daje nadu novim talentima u Bosni i Hercegovini i u inostranstvu da shvati zasto igraju za Drzavu Bosnu i Hercegovinu
4 0
TurgutBayraktar
Uff sad je Bosna spala na najniže grane neko da je trenira sto nije ni seoski klub trenirao ama
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi