Anketa: Da li je Barbarez pravo rješenje za selektora fudbalske reprezentacije BiH

Kakvo je vaše mišljenje?

Anketa: Da li je Barbarez pravo rješenje za selektora fudbalske reprezentacije BiH

Endin Čaušević

Legendarni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, će prema svemu sudeći biti izabran za novog selektora naše reprezentacije, te se sada samo čeka zvanična potvrda Fudbalskog saveza.

U posljednje vrijeme selektori su se na klupi bh. selekcije mijenjali kao na traci i jasno je da ni Savi Miloševiću nakon nekoliko mečeva neće biti produžen mandat.

Nakon loših izdanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvu i neuspjeha u baražu za to isto takmičenje očekivano je bilo da će doći do novih promjena, te kako stvari stoje BiH će dobiti novog selektora.

Čini se da je već izvjesno da će za novog selektora biti izabran Sergej Barbarez koji je već obavio razgovore s Vicom Zeljkovićem, te bi trebao potpisati ugovor na četiri godine.

Također, pored Barbareza u nacionalni tim naše selekcije trebao bi se vratiti i Emir Spahić koji će prema svemu sudeći biti pomoćnik novom selektoru. U igri je bilo još nekoliko kandidata, no očekuje se da će Savez uskoro potvrditi da je Barbarez novi selektor.

Za Barbareza će ovo biti prvo trenersko iskustvo nakon što je na ljeto 2008. godine završio svoju igračku karijeru.

Oglasi

Ovaj 52-godišnjak se često povezivao s klupom bh. tima i velika je želja navijača Bosne i Hercegovine koji bi rado vidjeli Barbareza na selektorskoj poziciji i čini se da će se ta želja sada ostvariti.

Također, u anketi vas pitamo da li je želja bh. navijača konačno ispunjena, te da li je Barbarez najbolje rješenje za selektora bh. reprezentacije.

Sigurno je da je pred Barbarezom i njegovim saradnicima izuzetno težak izazov da vrate bh. tim na pobjednički put nakon očajnih kvalifikacija i nastupa u baražu za Evropsko prvenstvo.

Kako je SportSport objavio Barbarez bi trebao da dobije odriješene ruke u stvaranju novog tima i ugovor na četiri sezone, a naravno glavni cilj je plasman na veliko takmičenje.

Oglasi

Pored Barbareza i Spahića u stručnom štabu bi trebali biti Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović. Pored njih vraća se i Kenan Hasagić, a dio stručnog štaba će kako stvari stoje biti i Siniša Mrkobrada.

Fudbalski savez potvrdio odlazak Save Miloševića

Da slijede nove promjene na selektorskoj poziciji bh. tima potvrđuje i saopštenje Fudbalskog saveza naše zemlje koji je objavio danas da Savo Milošević više nije selektor bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa FSBiH, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije. FSBiH se zahvaljuje Savi Miloševiću na predanom radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere", poručili su iz Saveza.

Milošević je na klupu bh. reprezentacije stigao u septembru prošle godine, te je predvodio našu ekipu na pet utakmica. Upisao je četiri poraza i jednu pobjedu.

Top Komentari

Nije.bitno
Svi su imali nekog iskustva , a svi mrtvi motivatori . Selektor treba da je motivator , da ih nabrije da znaju razlog sto su tu. Neka Barbareza . Sto od pokojnog Cire niko nije bio . Za sve ostalo svaki do jednog imaju strucni stab .
3 0
Mowzilla
Iako je ovo samo jos jedno zamazivanje ociju u nizu, drago mi je da je se konacno poslusao iskreni glas navijaca. To govorim ne samo zbog Barbareza, nego zbog cijelog strucnog staba. Ovo ce mozda produziti agoniju Vice u savezu, ali isto tako moze i znaciti istrijebljivanje lesinara iz unutra. Zivi bili pa vidjeli, Barbi puna podrska ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi