Barbarez fotografijom na Instagramu bacio u trans navijače Bosne i Hercegovine, poruka je jasna!

Vraća se u nacionalni tim

Barbarez fotografijom na Instagramu bacio u trans navijače Bosne i Hercegovine, poruka je jasna!

Endin Čaušević

Sergej Barbarez vraća se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine jer, kako stoje stvari, bit će izabran za novog selektora naše selekcije što je legendarni fudbaler potvrdio fotografijom na Instagramu.

Nogometni savez BiH potvrdio je danas da Savo Milošević više nije selektor našeg tima, te da srbijanskom stručnjaku nije ponuđen nastavak saradnje nakon isteka ugovora.

Milošević je na klupi bh. selekcije bio pet mečeva u kojima je upisao četiri poraza i jednu pobjedu, a očito je odlučeno da se potraži neko drugo rješenje.

Kako stvari stoje na selektorsku poziciju stiže nekadašnji kapiten naše reprezentacije Sergej Barbarez, te se očekuje da Savez uskoro potvrdi da je on novi selektor Zmajeva.

Navijači su godinama prizivali povratak Barbareza u nacionalni tim i želja će im konačno biti ostvarena.

Oglasi

Kako je SportSport objavio očekuje se da će Barbarez potpisati ugovor na četiri godine, a u stručnom štabu bi trebali biti Emir Spahić, Vedad Ibišević, Zlatan Bajramović, Kenan Hasagić i Siniša Mrkobrada.

Da se tu nešto "kuha" pokazao je i sam Barbarez koji se oglasio na Instagramu i fotografijom je čini se potvrdio povratak u nacionalni tim.

Barbarez je objavio fotografiju iz igračkih dana uz poruku: "Nastavit će se..." uz zastavu Bosne i Hercegovine što je svima bio jasan pokazatelj šta ta poruka znači.

Riječ je o fudbaleru koji je ostavio veliki trag u bh. reprezentaciji kao igrač. Za BiH je debitovao 1998. godine, te je odigrao 47 mečeva i dao je 17 golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bio je dio ekipe koja je 2003. godine bila na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo kada nas je u odlučujućem meču na Koševu zaustavila Danska (1:1).

Igračku karijeru Barbarez je završio na ljeto 2008. godine u dresu Bayer Leverkusena, a selektorski posao na klupi BiH bit će mu prvi trenerski posao.

Top Komentari

Deepy
Kakve rezultate Sergej ima u trenerskoj karijeri?
2 1
user1712651321
Hebo vas Dodik glupi i Vico i Misimović i svi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi