Prekinuta godišnja sjednica Skupštine NS Tuzlanskog kantona

Novi problemi u najavi

Prekinuta godišnja sjednica Skupštine NS Tuzlanskog kantona

A. Beganović
U četvrtak (jučer) je po planu zakazana redovna godišnja Skupština NS Tuzlanskog kantona. Ista je prekinuta odmah na početku jer nije usvojen ni Dnevni red, pa je jasno da su na pomolu veliki problemi.

Ovo je druga zaredom sjednica Skupštine kojom je predsjedavao predsjednik Elmir Šećerbegović, a na kojoj nije usvojen Dnevni red.

Za razliku od prethodne sjednice koja je održana u decembru prošle godine na ovoj se Šećerbegović pojavio. Delegati su tražili da se na Dnevni red uvrsti tačka koja se odnosi na 'Odluku o suspenziji NS Gradačac'.

Šećerbegović je to odbio iako po Statutu Skupštine na prvoj narednoj sjednici Skupština je morala potvrditi ovu suspenziju.

Delegati su zatražili da se izjasne o ovoj odluci, no to im nije dozvoljeno. Skupština je na kraju i prekinuta.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Treba istaći da tako nije usvojen finansijski plan Saveza za 2023. godinu, pa je na neki način Nogometni savez Tuzlanskog kantona u blokadi.

Šta će se dešavati u narednom periodu u ovom Savezu ostaje da se vidi, no očito je da situacija nije najbolja te da se "zauzimaju rovovi" za naredne izbore koji su na rasporedu iduće godine. 

Top Komentari

hzee42ooo0
Joj klosara, Struja, Secer, Pekar, sve nehl****vci usta vas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi