Skupo plaćeni Nunez iskoristio veliku grešku Gabriela i poravnao rezultat

Liverpool izjednačio na Emiratesu

Skupo plaćeni Nunez iskoristio veliku grešku Gabriela i poravnao rezultat

E. Oštraković

Sjajna utakmica igra se na Emiratesu, a Arsenal je domaćin Liverpoolu u derbiju 10. kola Premiershipa.

Navijači su ispunili stadion Arsenala do posljednjeg mjesta, a nakon malo više od pola sata igre viđena su dva gola.

Nakon samo 58 sekundi domaća ekipa došla je do vodstva od 1:0, a gol je nakon sjajne akcije postigao Gabriel Martinelli.

Njegovom golu prethodila je magična asistencija kapitena Arsenala, Martina Odegaarda, a navijači tima iz Londona bili su u pravom transu dok su slavili sa svojim ljubimcima.

Međutim, nakon što je Arsenal poveo sa 1:0, gosti su preuzeli potpunu inicijativu na terenu, te je gol "visio u vazduhu".

Uspio je Ramsdale odbraniti nekoliko pokušaja gostujućih igrača, te je održavao vodstvo svog tima, ali sve do 34. minute.

Tada je i sjajni golman domaće ekipe bio nemoćan, a cijela akcija Liverpoola desila se nakon greške štopera Arsenala, Gabriela.

Lopta je došla do Diaza, koji je sjajno asistirao Nunezu, a skupo plaćeni napadač je matirao Ramsdalea, te je poravno rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Vjerujemo da nas do kraja utakmice očekuje još nekoliko golova jer će oba tima krenuti po tri boda u nastavku susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi