Rahimić: Nećemo riskirati sa Lucasom, svaku utakmicu idemo na pobjedu

Rođeni optimisti pred otvaranje sezone

Rahimić: Nećemo riskirati sa Lucasom, svaku utakmicu idemo na pobjedu

S. Mlaćo

Pred nogometašima Veleža je prvi izazov u novoj sezoni Prve lige FBiH. Rođeni će put Čapljine gdje ih očekuje duel protiv istoimenog prvoligaša.

Svakako da su Mostarci blagi favoriti u tom meču, a optimista je i šef struke Ibro Rahimić.

Velež je posljednji prijateljski meč odigrao protiv Neretve, a Rahimić i nije bio zadovoljan.

"Utakmica protiv Neretve je donijelo vrlo loše prvo poluvrijeme, a možda razlog leži u velikoj vrućini i slabim ulaskom u utakmicu. U dugom poluvremenu smo zaigrali bolje, postigli smo dva gola i stvorili još dosta prilika. Do utakmice sa Čapljinom ćemo raditi da realizaciju još više popravimo", kaže Rahimić.

Za susret protiv Čapljine upitan je nastup Lucasa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sve što smo radili tokom ovih priprema bilo je u cilju da ojačamo i psihički i fizički ekipu, i mislim da smo dosta toga dobrog napravili. Velež će bez obzira protiv koga igrao i gdje god igrao igrati napadački i tražiti pobjedu, jer drugog izbora nemamo ako želimo da ostvarimo naš cilj. Kada je igrački kadar u pitanju, Lucas ima problema sa povredom, vidit ćemo hoćemo li ga voditi u Čapljinu. Sigurno je da nećemo riskirati sa njim", dodao je šef struke FK Velež.

Meč u Čapljini počinje u 17:30 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti