Očaj Milana, Napoli jedva, Piatek diže ljestvicu i stavlja izazov pred Ronalda
Milan nastavlja da igra loše, da gubi bodove i samim tim ima sve manje šanse da konačno izbori Ligu prvaka

Serija A

Očaj Milana, Napoli jedva, Piatek diže ljestvicu i stavlja izazov pred Ronalda

E. Škorić

Fiorentina je prvu pobjedu na gostovanjima u ovoj sezoni ostvarila danas na San Siru protiv Milana, kojeg je savladala s 1:0 u meču 17. kola Serije A.

Milan je bez Kessiea i Bakayoka ugostio Fiorentinu, nadali su se domaći da će na neki način ipak da upišu pobjedu i da se dodatno primaknu Ligi prvaka, ali doživjeli su novo razočarenje.

Djelovao je nemoćno tim Rossonera, a gosti iz Firence su preko Chiese došli do gola u 73. minuti, pa su do kraja znalački sačuvali to vodstvo i ostvarili pobjedu kojom su se uključili u borbu za Ligu prvaka.

Empoli našeg Radeta Krunića je poražen od Sampdorije s 4:2 na svom terenu. Quagliarella je nastavio da rešeta u dresu Đenovljana, a u strijelce kod gosiju upisali su se još Ramirez i Caprari. Pasqual i Caputo su zabijali za Empoli. Krunić danas nije bio u protokolu.

Napoli je golom Raula Albiola savladao SPAL i sada se vodećem Juventusu primakao na pet bodova, no Stara dama večeras igra svoj meč protiv Rome.

Torino je primio gol u nadoknadi u gostima kod Sassuola, ali onda i zabio za 2:1, no Falqueovo slavlje i slavlje gostiju prekinuo je VAR, pa je ostalo 1:1. Tim rezultatom okončan je i duel Udinesea i Frosinonea.

Poljski napadač Piatek postigao je dva nova gola u 3:1 pobjedi Genoe nad Atalantom i ovaj napadač sada ima 14 golova, tri više od Ronalda.

Serija A, 17. kolo:
AC Milan - Fiorentina 0:1 (Chiesa 73)
Empoli - Sampdoria 2:4 (Pasqual 11 - penal, Caputo 79/ Ramirez 41, Caprari 87, 92, Quagliarella 69)
Genoa - Atalanta 3:1 (Piatek 45, 89, Lazović 67/ Zapata 55)
Napoli - SPAL 1:0 (Albiol 45)
Sassuolo - Torino 1:1 (Brignola 92/ Belotti 55)
Udinese - Frosinone 1:1 (Mandragora 32/ Ciano 61 - penal)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi