Sky Italia: Chelsea i Milan spremaju veliku razmjenu
Higuain je sa Sarrijem sarađivao u Napoliju, a ove sezone u dresu Milana postigao je sedam pogdaka u 17 odigranih utakmica (Foto: EPA)

Ponuda stigla iz Londona

Sky Italia: Chelsea i Milan spremaju veliku razmjenu

M. Šljivak

Chelsea i Milan pripremili su veoma zanimljivu razmjenu igrača.

Kako navodi Sky Sport Italia, menadžer Chelseaja Maurizio Sarri želi u svojim redovima vidjeti Gonzala Higuaina, te je Rossonerima spreman ponuditi Alvara Moratu za njega.

Ipak, mali problem predstavlja činjenica da je Higuain na posudbi u Milanu. Opcija kupovine za 36 miliona eura je izvodljiva samo ako im Chelsea u tome pomogne, jer je tim sa San Sira u problemu i ne smije izdvajati previše novca zbog kršenja financijskog fair playa.

Međutim, londonski Plavci su navodno spremni uskočiti. Rado će pomoći Milanu kako bi Sarriju ispunili želju da dovede Pipitu i spremni su na drugu stranu poslati Moratu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Španski napadač je bio želja Rossonera tokom ljeta. Nisu ga uspjeli dovesti, potom su uspjeli angažovati Higuaina u razmjeni sa Juventusom i imaju opciju da ga kupe.

Morata je od dolaska u Chelsea razočarao. Sve je izvjesnije da će napustiti Stamford Bridge i vjerovatno ćemo ga ponovo gledati u Seriji A, ali ovaj put u dresu Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi