Očajni Iaquinta traži oslobađanje oca iz zatvora: Uslovi su nehumani...

Osuđen za saradnju s mafijom

Očajni Iaquinta traži oslobađanje oca iz zatvora: Uslovi su nehumani...

Midhat Šljivak

Bivši napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta osuđen je prije nekoliko godina zbog nelegalnog posjedovanja oružja, te je proveo gotovo dvije godine iza rešetaka.

Srećom po njega oslobođen je optužbe za pomaganje čuvenoj kalabrijskog mafiji Ndrangheti u njihovim poslovima, ali njegov otac Giuseppe nije bio te sreće i osuđen je na 19 godina zatvora.

Iaquinta čini sve kako bi oca oslobodio zatvora gdje po njegovim riječima vladaju nehumani uslovi tokom pandemije koronavirusa. Nedavno se oglasio i tražio je oslobađanje.

"Uvjeren sam da je moj otac nevino osuđen. Ovo je plan zatvora u Vogheri. Kako zatvorenici mogu biti na sigurnoj distanci ovdje?", pita se Iaquinta.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B-sEqCWDw56/[/instagram]

Pokrenuo je advokate i traži da se njegov otac oslobodi, a Ernesto De Toni koji ga zastupa je rekao:

"Giuseppe bi mogao imati koronavrirus. Tražio je testiranje, ali još uvijek nema odgovora. Nema temperaturu, ali ima upalu grla, te je u kontaktu s ostalim zatvorenicima koji imaju virus. Jedan od njih je preminuo", rekao je advokat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zahtjev za oslobađanje je trenutno još uvijek u fazi procesiuranja, iako je podnijet još prije 15 dana.

"Podnijeli smo zahtjev 23. aprila, napomenuli smo ih sedam dana kasnije, a odgovorili su nam da je sve dobro u zatvoru. Ako Giuseppe Iaquinta umre od Covida pokrenut ću veliki proces", poručio je De Toni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi