"Od ugovora Serije A sa TV kompanijom i vlade zavisi nastavak sezone, a time i život nekih klubova"

Prvi čovjek Fiorentine o trenutnoj situaciji

"Od ugovora Serije A sa TV kompanijom i vlade zavisi nastavak sezone, a time i život nekih klubova"

Predsjednik Fiorentine Rocco Commissio je često viđeno lice u, prije svega italijanskim, medijima. Tako smo i tokom perioda pandemije koronavirusa i suspenzije fudbala često mogli čuti njegova mišljenja.

Prvi čovjek kluba sa Artemio Franchija je ovaj put poručio da je italijanski fudbal trenutno podijeljen na dva dijela, dvije grupe. Te dvije grupe su, prema Commissiovim riječima, u konstatnom sukobu.

FIGC (Fudbalska federacija Italije), Vlada i Lega Serie A su se konačno složili oko medicinskom protokola za grupne treninge, ali sada valja izraditi protkol za mečeve, kada dođe vrijeme (i ako dođe) da se sezona Serije A nastavi.

"Odlučujući faktori za nastavak sezone, a samim time i preživljavanje nekih klubova Serije A, zavise od klauzula iz ugovora koji Lega Serie A ima sa komapnijom Sky, ali također zavise i od vlade", rekao je Commisso za America Oggi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako vlada odluči prekinuti sezonu, onda bi Sky bio prisiljen platiti. Međutim, ako se sezona nastavi, a onda prekine zbog briga o zdravlju javnosti, onda Sky može povući isplatu, što bi imalo katastrofalne posljedice za sve", nastavio je Commissio, pa dodao:

"U svakom slučaju, moćne figure italijanskog fudbala nastavljaju imati odlučujući značaj. Trenutno, one su podijeljene u dvije grupe koje se sudaraju. Ako se dogovor može postići, onda se može nastaviti sezona. U suprotnom, ne znam kako možemo pronaći rješenje".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi