Fiorentina vraća Cutronea?

Iako je dogovorena 18-mjesečna posudba

Fiorentina vraća Cutronea?

Fiorentina navodno planira poslati napadača Patricka Cutronea nazad u Wolverhampton.

Cutrone je u Fiorentinu stigao tek u januaru, na 18-mjesečnu posudbu s opcijom otkupa ugovora za, špekuliše se, 16 miliona eura.

Međutim, samo devet nastupa i jedan gol kasnije, Cutroneu se možda smiješi povratak s posudbe. Daily Mail piše da Fiorentina želi skratiti posudbu i vratiti Cutronea na Molineux jer želi pronaći iskusnijeg napadača koji bi u budućnosti činio tandem sa mladim Dušanom Vlahovićem.

Cutrone je imao nesreću i da se tokom pandemije zarazi novim koronavirusom. Srećom, virus je već neko vrijeme iza njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

22-godišnji Cutrone je prošlog ljeta iz Milana prešao u Wolverhamton u transferu vrijednom do 23 miliona eura. Međutim, nije uspio impresionirati trenera Wolvesa s obzirom da je u 24 nastupa postigao tri gola. Ipak, Cutrone je javno isticao kako je puno naučio tokom kratkog perioda u Premier ligi.

Ukoliko Cutroneova posudba u Fiorentini i bude skraćena, teško da će imati mjesta u timu Wolvesa naredne sezone, pa mu se vjerovatno smiješi novi transfer/posudba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi