Odbio nastupiti za Srbiju zbog poziva iz Crne Gore

Nije želio prekršiti obećanje

Odbio nastupiti za Srbiju zbog poziva iz Crne Gore

Fudbaler Čukaričkog Filip Stojković odbio je poziv u reprezentaciju Srbije, kako bi u budućnosti nastupao za selekciju Crne Gore.

Ovaj fudbaler Čukaričkog je davno dao obećanje ljudima iz Fudbalskog saveza Crne Gore da mogu računati na njega, a svoju riječ nije želio pogaziti uprkos pozivu novog selektora Srbije Slavoljuba Muslina.

"Prije tri mjeseca sam odlučio da nastupam za Crnu Goru. Tada sam pričao s ljudima iz FSCG, dobio sam pasoš i državljanstvo i ne bi bilo pošteno da sada promijenim svoju odluku. Stojim na raspolaganju Ljubiši Tumbakovića i spreman sam za utakmice koje nas čekaju sljedeće sedmice", poručio je Stojković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Filip Stojković (23) je rođeni Beograđanin koji je u ovoj sezoni odigrao 37 utakmica za Čukarički, a u karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu i za omladinske selekcije Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi