Odigrali svoje u Real Madridu: Zinedine Zidane otpisao petoricu fudbalera

Spremaju se velike promjene

Odigrali svoje u Real Madridu: Zinedine Zidane otpisao petoricu fudbalera

E. Čaušević

Pred Real Madridom je ovog ljeta ogroman posao jer je svima jasno da su im potrebne velike promjene u igračkom kadru.

Zinedine Zidane je priznao da u klubu već uveliko razmišljaju o tome kakve poteze će napraviti na ljeto, odnosno koje igrače žele dovesti na Santiago Bernabeu.

Ova sezona je izgubljena za Kraljeve i odavno nisu imali lošije rezultate, ali su barem dobili dosta više vremena da naprave pripreme za ono što ih čeka u ljetnom prelaznom roku.

Zidane je već otprilike odlučio koji fudbaleri više nemaju mjesta u njegovoj ekipi, a na ovoj listi su sigurno petorica. Madridski AS objavio je da im je Zidane poručio da oni nemaju mjesta u ekipi, te da mogu spakovati kofere i tražiti novi klub.

Na toj listi su: Gareth Bale, Marcos Llorente, Mariano Diaz, Toni Kroos i Dani Ceballos. Također, otkrio je da oni neće biti jedini koji će napustiti Bernabeu, te da će sigurno biti još odlazaka.

Zidane želi napraviti prostor u ekipi za nove fudbalere jer je svima jasno da im je potrebna svježa krv. No, neki iskusni igrači će sigurno ostati kako bi se oko njih pravio kostur ekipe, a to su sigurno Sergio Ramos, Luka Modrić, Marcelo i Karim Benzema.

Također, AS prenosi da još uvijek nije poznata ni sudbina Isca koji je već davno istakao da želi napustiti Real. On će obaviti razgovor s Zidaneom na kraju sezone kako bi vidio da li se na njega računa ozbiljnije u budućnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče dolazaka lista je ogromna, a svima je jasno da se najviše špekuliše od Edenu Hazardu koji će očito biti najveće pojačanje Florentina Pereza. Naravno, pored njega očekuje se dolazak još nekoliko zvučnih imena.

Ono što je obradovalo navijače jeste da su prekriženi Bale i Mariano Diaz koji su ih najviše razočarali ove sezone. Špekulisalo se da bi mogli prodati i Brahima Diaza, ali očito da će mu Zidane dati šansu za dokazivanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi