Odlučeno još jedno prvenstvo u regionu s ishodom koji ne odgovara FK Sarajevo

Fudbalska sezona u samoj završnici

Odlučeno još jedno prvenstvo u regionu s ishodom koji ne odgovara FK Sarajevo

A. Čaušević

Kako širom Evrope tako i u regioni fudbalska prvenstva ulaze u samu završnicu. 

Nakon što je nedavno Dinamo uspješno odbranio titulu prvaka Hrvatske, riješeno je još jedno nacionalno takmičenje u regionu.

Drugi put u nizu, a treći put u historiji prvak Sjeverne Makedonije postala je Shkendija koja je u gostima s 0:1 savladala Rabotnički.

Klub iz Tetova je tako stigao do 72. boda te je stekao nedostižnu prednost od 13 poena u odnosu na Vartar koji u gostima nije pobijedio Shkupi (2:2).

Ovakav ishod u makedonskom šampionatu ne odgovara FK Sarajevo jer su šanse da Bordo klub bude nositelj u eventualnim kvalifikacijama za Ligu prvaka dodatno umanjenje.

Sarajevo tri kola prije kraja prvenstva ima šest bodova prednosti nad Zrinjskim te je osvajanje titule prvaka BiH veoma izvjesno.

Koševski premijerligaš ima UEFA koeficijent 4.250, a Shkendija 6.000 što znači da će prvak Sjeverne Makedonije vjerovatno biti nositelj u prvom kolu kvalifikacija za LP.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mica
dabogda svaku izgubili klosari sarjvski.
0 10
Cogo111
Recimo atalanta da dodje haha nece im bit lahko hahah
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi