Odluka FS FBiH izazvala buru: "Čačnuli su gdje su baš trebali čačnuti, išli smo mi malo i u školu"

Slaven najavio tužbu

Odluka FS FBiH izazvala buru: "Čačnuli su gdje su baš trebali čačnuti, išli smo mi malo i u školu" · Intervju

A. Čaušević

Odlukom Izvršnog odbora  FS FBiH Slaven iz Živinica je ispao u niži rang. 

U trenutku prekida sezone 2019/20 Slaven je zauzimao 15. mjesto na tabeli i sljedeće sezone će prema odluči igrati u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Prema najavama iz Živinica očekuje se tužba u sljedećim danima. Potvrdio je to u razgovoru za SportSport.ba sekretar Slavena, Halid Mašić.

"Postoje neka pravila i nakon koliko odigranog dijela se neka ekipa može izbaciti iz lige, mi smo odigrali više od 50 %, ako je morao da ide prvak neka ide, ali liga da ostane. Evo vidjeli ste situaciju u Francuskoj da je sud poništio odluku o izbacivanju dva kluba", kazao je Mašić te nastavio:

"Mi ne prihvatamo ovu odluku, sigurno ćemo uraditi isto što i Zvijezda 09 u Premijer ligi. U igrai su 42 boda, 14 utakmica, ne mogu da se izražavam, da sam malo bliže, da pričam lice u lice s tom gospodom koja je tako odlučila, to je smiješno."

"Iznenađeni smo, ne mogu da vjerujem...Nek' smo mi predzadnji, nije nam pruženo i omogućeno da se borimo, mi jesmo tražili prekid, ali tražili smo da se traži neko rješenje. Tačno je da je naših sedam utakmica sudilo sedam sudija koji su pod istragom i danas."

"Do sada smo šutili, ne želimo da ulazimo ni s kim u konfrotacije i svađe, ima tu problema, čim malo krenete da se bodete, nemate rogove... Mi imamo gore kao neke predstavnike, ali oni nisu naši predstavnici."

Mašić je kazao kako će Slaven tražiti proširenje Prve lige FBiH te je najavio tužbe protiv federalnog Saveza.

"Tražit proširenje, varaju se ako misle da nemamo pare da platimo advokate. Ići ćemo do UEFA i FIFA. Nije to nikakav problem. Zna se ko preuzima troškove suda, išli smo mi malo i u školu... imamo elemenata za sve. Čačnuli su ono što su baš trebali da čačnu, možda će nešto piti vode možda neće."

Osim Slavena u niži rang ispao je i Radnik iz Hadžića.

"Nismo kontaktirali Radnik, govorimo u svoje ime. Ne prihvatamo ovu odluku. Nelegalna je 100 %. Šokirani smo odlukom, ova odluka se ne može donijeti ni po jednom članu, sad svi šute, ali nekom i ne odgovara ovo."

Mašić nam je rekao kako nije očekivao ovakvu odluku te smatra kako je ispadanjem Slavena na velikom gubitku i Tuzlanski kanton.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nemamo mi nikog u Savezu, imamo predstavnika, mi ih ne znamo. Čovjeka iz Banovića ne znamo, imamo čovjeka iz Lukavca i njega ne znamo. U ovoj situaciji je stradao samo Tuzlanski kanton."

"Šokirani smo odlukom, ova odluka se ne može donijeti ni po jednom članu, sad svi šute, ali nekom ova odluka i ne odgovara", poručio je vidno ogorčeni Mašić.

Top Komentari

Lukamarinsek
Ni po jednom osnovu ne mogu se ekipe izbacit iz lige, 70% tekmi se mora odigrat da bi se neko izbacio iz lige, zbog toga ce i PLBIH biti prosirena
1 2
Plavi21
Sta serete, vi u Slavenu ste svim silama kopali da se prekine liga..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi