Održan sastanak klubova Prve lige i čelnika NS FBiH: Da li ima rješenja?

Klubovi pristali na određene uslove

Održan sastanak klubova Prve lige i čelnika NS FBiH: Da li ima rješenja? · Saznajemo

Samir Mlaćo
Teme:

Danas je održan sastanak klubova Prve lige FBiH  i čelnika Saveza nakon što su klubovi izrazili nezadovoljstvo onim što moraju ispuniti radi sponzorstva m:tela.

Ova kompanija je ranije ugovorom navela da klubovi moraju isticati logotip ove kompanije na dresovima i opremi, te samom stadionu, a što je Savez naveo da klubovi striktno moraju ispoštovati. Klubovi su bili razočarani istakavši da dobiju mala sredstva za to, odnosno samo plaćenu kotizaciju za novu sezonu. Cijena kotizacije je 10.000 KM, odnosno po 5.000 KM za sezonu.

"Sastanak nije donio ništa puno. Neki zaključak na kraju je da klubovi pristaju na dva banera kod kornera, jedan centralni baner na stadionu, te logotip m:tela na rukavima dresova. Također, klubovima bi po tom dogovoru trebalo svaku domaću utakmicu biti isplaćeno po 800 KM", ističe jedan od učesnika razgovora koji nas je zamolio da ostane anoniman.

Kotizaciju za prvi dio sezone klubovi su već platili prošle polusezone koja je prekinuta već nakon prvog kola nastavka zbog koronavirusa, a drugi dio sezone kotizaciju bi platili sami klubovi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelnici NS FBiH će sada obaviti nove razgovore sa kompanijom m:tel kada će biti poznato da li će biti prihvaćeni prijedlozi sa upravo završenog sastanka koji je održan u Vogošći.

Top Komentari

Bhf111
Kakav ste ugovor potpisali. Vi ste smrt za BHnogomet
2 0
enko
Begic vec dogovorio pa im naredio da potpisu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi