Tema raspodjela novca: Savez i klubovi sjedaju za stol

Sastanak u ponedjeljak

Tema raspodjela novca: Savez i klubovi sjedaju za stol

Midhat Šljivak
Teme:

Klubovi iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine jučer su poslali saopštenje na adresu NSFBiH u kojem su iskazali nezadovoljstvo činjenicom da svi klubovi moraju na dresovima i premi isticati logotip kompanije m:tel.

NSFBiH nedavno je potpisao sponzorski ugovor s kompanijom m:tel, a klubovi su zatim dobili obavijest da moraju na svojim dresovima i opremi imati logotip ove kompanije.

Očekivan, klubovi nisu bili oduševljeni ovom odlukom. Nezadovoljstvo su odlučili javno iskazati, pa su na adresu federalnog Saveza poslali saopštenje u kojem su poručili da nemaju namjeru prihvatiti naložene obaveze.

NSFBiH je potom uputio odgovor u kojem je istaknuto da je ugovor u interesu klubova i da će se u periodu od tri godine klubovima isplatiti 600.000 KM.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, odlučeno je na kraju da čelnici NSFBiH i klubovi iz Prve lige sjednu za stol kako bi razgovarali o temi raspodjele novca.

Sastanak na ovu temu zakazan je za ponedjeljak u Vogošći i nakon njega će se znati dalji koraci klubova, ali i NSFBiH.

Top Komentari

Joco89
Kad je m:tel nekome nešto dao, mogu samo da ti dušu uzmu, kako su preveslali sve lige ne znam ali su ih odradili momački
1 0
sipopugaloma
E cuj 600.000 za 3 godine... to ovako fino zvuci.. a u praksi, svaki klub godisnje dobije 10.000 KM hahaha... cirkus
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi