Održan sastanak NS FBiH i klubova Prve lige FBiH

O čemu se raspravljalo?

Održan sastanak NS FBiH i klubova Prve lige FBiH

Danas je održan sastanak (video konferencija) NS FBiH i predstavnika klubova Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

I Prva liga FBiH je pod suspenzijom zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a za sada nema konkretnih informacija da li će se i kada nastaviti prekinuta sezona.

Ipak, pozitivan korak je svakako činjenica da je danas održan sastanak NS FBiH i klubova.

Kako SportSport.ba sazaneje, klubovi su iskoristili priliku da iznesu svoje probleme. Uglavnom je riječ o poteškoćama finansijske prirode.

Okvirni zaključak sastanka je da se sezona pokuša nastaviti i završiti na zelenom terenu, naravno uz sve korake za zaštitu igrača.

Također, razgovaralo se o mogućnosti da Savez pomogne oko finansiranja službenih lica u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SportSport.ba saznaje i da će uskoro biti zakazan novi sastanak NS FBiH i predstavnika klubova 1. lige FBiH.

Podsjetimo, danas smo došli do informacija da bi klubovi Premijer lige BiH mogli početi trenažni proces u prvoj sedmici maja. Moglo se to zaključiti nakon sastanka predstavnika NFSBiH i Ministarstva zdravstva FBiH.

Top Komentari

Dtox
Nedostaju savezu pare od baklji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi