Oduševili cijelu Italiju: Igrači Parme se odrekli aprilske plate

Za svaku pohvalu

Oduševili cijelu Italiju: Igrači Parme se odrekli aprilske plate

E. Čaušević
Teme:

Klubovi u Seriji A s nestrpljenjem čekaju dozvolu da počnu trenirati za nastavak sezone.

Serija A prekinuta je prije više od mjesec dana zbog pandemije koronavirusa, a proteklih sedmica u Italiji je bila najgora situacija što se tiče širenja ove zaraze. Još uvijek nije jasno kada će se fudbal nastaviti na Apeninima, ali iz dana u dan stižu sve optimističnije informacije.

Klubovi bi trebali početi trenirati 4. maja, a prvenstvo bi se moglo nastaviti krajem tog mjeseca. Jasno je da su skoro svi klubovi itekako finansijski pogođeni ovom situacijom, no igrači su pokazali veliko srce jer su se odrekli velikog dijela plate.

No, potez koji je oduševio italijansku javnost napravili su igrači Parme. Naime, ovaj klub saopštio je danas da su se igrači i stručni štab odrekli aprilskih plata kako bi klub pokrio troškove za ostale uposlenike.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na taj način niko u Parmi ne mora dobiti otkaz što je svakako odlična vijesti. U klubu vjeruju da će se sezona nastaviti narednog mjeseca, te da će igrači biti nagrađeni za ovaj potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi