Ogi, Ogi... Vranješov potez dodatno razljutio navijače
Nogometni reprezentativac BiH Ognjen Vranješ nesportskim ponašanjem ugrozio je svoj status u Anderlechtu (Foto: EPA)

Pišu belgijski mediji

Ogi, Ogi... Vranješov potez dodatno razljutio navijače

Ognjenu Vranješu definitivno ne cvjetaju ruže u belgijskom Anderlechtu. 

Bh. nogometaš je u ovaj klub stigao ljetos kao pojačanje, mediji u Belgiji su imali samo riječi hvale za njegove igre, no onda se sve okrenulo naopako po Vranješa kada je u duelu sa Dinamom dobio crveni karton i skrivio jedanaesterac.

Krenule su tada žestoke kritike na njegov račun zbog nediscipline u igri, a nezadovoljan je bio i trener Hein Vahhaesbrouck. Prvo je Vranješa suspendovao na kratak period, da bi ga potom vratio u sastav za meč sa Lokerenom, međutim čini se kako bh. nogometaš ni ovoga puta nije mogao bez kontroverzi.

U Anderlechtu je običaj da se nakon svake utakmice, svejedno bila izgubljena ili ne, pozdrave navijači na tribinama. Učinili su to igrači i ovaj put, ali jedan je bio odsutan, tačnije upravo Vranješ čime je dodatno sebi zakomplikovao sitauciju u klubu. Ova gesta ga je učinila omraženijim među navijačima, a kako je i dosad bio na udaru, može se reći da je dodatno dolio ulje na vatru.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pojedini mediji u Belgiji pišu kako nije isključeno da Vranješ promijeni sredinu na zimu, a među klubovima koji se interesuju za njegove usluge pominju se PAOK, kao i AEK za koji je prethodno igrao.

Promo

Top Komentari

OR7
E vala i vi novinari znate usrati stvari,umjesto da pomognete našem reprezentativcu,kakav je takav je,naš je......
23 5
plavi kanarinac
ČETNIK !
7 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi