Oglasili se i navijači West Hama: Šta kažu za Džeku u klubu?

Dijamant ponuđen londonskom timu

Oglasili se i navijači West Hama: Šta kažu za Džeku u klubu?

Britanski Sky Sport objavio je sinoć informaciju da je bh. napadač Edin Džeko ponuđen West Hamu.

Džeki ugovor s Romom važi do ljeta sljedeće godine i o njegovoj sudbini se posljednjih sedmica sve više špekuliše. Nije tajna da su u igri brojni klubovi, iz različitih zemalja, a eminentni Sky Sport iz izvora bliskih West Hamu saznaje kako nije isključeno da Džeko svoju karijeru nastavi u timu Čekićara.

Glavni zagovornik Džekinog dolaska je trener ovog kluba Manuel Pellegrini, koji je s bh. kapitenom već imao priliku uspješno sarađivati, tačnije u vremenu kada je nosio dres Manchester Cityja. Pod vodstvom čileanskog stratega je tada odigrao 80 utakmica i postigao 32 pogotka.

Da bi Džeko bio pojačanje za West Ham uvjereni su i navijači, čiji su postovi na Twitteru sve učestaliji.

"Zamjena za Andyja Carrolla? Bilo bi ludo odbaciti ga. Jeste u godinama, ali..."; "On je bolji od svega što trenutno imamo"; "Dovedite ga"; "Sam je ove sezone postigao 19 pogodaka, donio bi dodatni kvalitet".




Ipak, neki misle i drugačije.

"Ne znam kako da se postavim. Istina, on je odličan igrač, ali zar ne bismo trebali tražiti mlađe igrače?", pita se jedan navijač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džekin ugovor s Romom, podsjetimo, važi do ljeta 2020. godine. Sa četiri i pol miliona eura po sezoni je ujedno i najplaćeniji igrač rimskog kluba za koji je sve do danas odigrao 173 meča i postigao 86 golova.

Uz West Ham za njegove usluge od ranije se interesuju još Inter i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi