Romin direktor u SAD-u razgovara o Džekinoj sudbini
Foto: EPA

Šta će biti sa bh. napadačem?

Romin direktor u SAD-u razgovara o Džekinoj sudbini

Glasine o transferu bh. napadača Edina Džeke svakim danom sve su učestalije.

Mediji u Italiji u posljednje vrijeme sve više pišu o tome da će Džeko na kraju sezone napustiti Romu, no pitanje je u kojem klubu bi mogao završiti, jer je lista zainteresovanih prilična dugačka. West Ham, Everton, Inter..., samo su neki od potencijalnih kupaca, međutim nije isključeno ni da u cijeloj priči dođe do preokreta.

Iako u Romi nemaju praksi produženja saradnje s igračima iznad 30 godina starosti, sada navodno nije isključeno da Vučica u Džekinom slučaju promijeni praksu, imajući u vidu koliki je doprinos imao za klub od svog dolaska na Olimpico 2015. godine. Da bi Džeko unatoč brojnim natpisima o selidbi mogao ostati u Romi izvijestio je i tamošnji Calciomercato.

"Romin sportski direktor Frederic Massara ove sedmice će u SAD-u razgovarati s šefom Jamesom Pallottom. Jedna od tema će biti upravo Džeko. Pokušat će ga uvjeriti da bi obnova ugovora trebala biti apsolutni prioritet za Romu i da bi na tome trebalo odmah početi raditi", navodi pomenuti medij.

Džekin ugovor s Romom, podsjetimo, važi do ljeta 2020. godine. Sa četiri i pol miliona eura po sezoni je ujedno i najplaćeniji igrač rimskog kluba za koji je sve do danas odigrao 173 meča i postigao 86 golova.

"Džeko nije samo broj postignutih golova"

Jedan od onih koji vjeruju da Roma ne treba odustati od Džeke, te da ga treba zadržati barem do kraja ugovora, je i novinar italijanskog Il Messaggera, Alessandro Angeloni, koji je napisao krakti osvrt na "raskrsnicu" pred kojom se nalaze Edin i Vučica.

"Možda čak ni Edin nije zamišljao da posjeduje određene kvalitete: Ne toliko one golgetera, koje je su viđene u svakoj ligi u kojoj je bio protagonist, već one vođe", napisao je Angeloni, uz dodatak:

"Igrača poput njega će biti teško zamijeniti. Ponavljam, ne zbog broja golova, nego zbog onoga što on predstavlja u ekipi. Belotti će možda dati više golova, ali nema tu harizmu, tu internacionalnu prepoznatljivost. Oni koji to imaju su skupi, tako je... Zanemarimo ružne epizode koje je imao ove godine, ali on ima funckionalnu ulogu unutar ekipe koju je kroz vrijeme gradio u svlačionici..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da se vidi šta će od cijele priče na kraju biti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi