Ognjen Vranješ objasnio zašto je napustio Čukarički, odmah se oglasio i njegov brat Stojan

Ne završava karijeru

Ognjen Vranješ objasnio zašto je napustio Čukarički, odmah se oglasio i njegov brat Stojan

Endin Čaušević

Mediji u Srbiji sinoć su iznenadili fudbalsku javnost vijestima da je Ognjen Vranješ napustio Čukarički i prekinuo svoju karijeru. Iz Čukaričkog su potvrdili da je došlo do raskida saradnje, a potom je Vranješ objasnio da li ćemo ga ponovo gledati na fudbalskim terenima.

U Srbiji je sinoć odjekula vijesti da je iskusni defanzivac Ognjen Vranješ odlučio da prekine svoju karijeru i napusti Čukarički.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u Čukarički je stigao u septembru prošle godine iz Hatayspora. Bio je poprilično standardan, no vijest da više nije član ovog kluba mnoge je iznenadila.

Čukarički je potvrdio danas da je Vranješ napustio klub i da je potpisan sporazumni raskid saradnje. Nakon toga oglasio se i ovaj 34-godišnjak koji je objasnio zašto napušta klub i da li zaista prekida karijeru.

"Imao sam dogovor sa ljudima iz kluba da budem ovdje do 1. aprila, pa da potom vidim šta i kako dalje. Odlučio sam, a naišao sam na razumijevanje svih u Čukaričkom, da je najbolje da u ovom trenutku prekinemo saradnju, zbog mojih privatnih razloga", rekao je Vranješ i dodao.

Oglasi

"Imam samo riječi hvale za ovaj klub, saigrače i ljude zaposlene u Čukaričkom. Isto mislim i o svim bivšim trenerima, želim ekipi sve najbolje, da se izbore za ponovni plasman u Evropu i da ostvari svoje ciljeve. Rijetko gdje sam se susreo sa ovolikim brojem mladih i talentovanih igrača, vjerujem da će ti momci u budućnosti imati velike karijere. Ko zna, možda i ponovo budem ovdje kao igrač, nikad se ne zna".

Vranješ je demantovao da njegov odlazak iz Čukaričkog znači i prekid karijere, te vjeruje da još uvijek može igrati na visokom nivou.

"Ne planiram još da završim karijeru, smatram da mogu da igram fudbal na visokom nivou. Sigurno je da ću sad malo odmoriti u narednom periodu, pa ćemo vidjeti gdje će me put odvesti", zaključio je.

Nakon što je Čukarički potvrdio da je bivši bh. reprezentativac napustio klub, ali da to ne znači i kraj njegove karijere oglasio se i njegov stariji brat Stojan.

Oglasi

Iskusni napadač banjalučkog Borca podijelio je tu objavu na Instagramu, te i sam jasno demantovao priče da će njegov mlađi brat da se penzioniše.

"Još četiri-pet godina lagano", napisao je Stojan uz fotografiju mlađeg brata Ognjena.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, Vranješ je u dresu Čukaričkog odigrao 17 utakmica. U karijeri je još igrao za Borac, Crvenu zvezdu, Napredak, Sheriff, Krasnodar, Alaniju, Elazigspor, Gaziantepspor, Sporting Gijon, Tom Tomsk, AEK, Anderlecht, Charleroi i Hatayspor.

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao je 38 mečeva, no iz dobro poznatih razloga već odavno ga nema u nacionalnom timu naše zemlje.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Evo sandze voje i vrijedza druge! Ne dostatak sapun vitamina!
2 0
Mel_Glupsonn
Da mu nisu uveli sankcije?? Vidim svim četnicima su uveli ..reko da nisu i njemu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi