Luka Adžić u dresu Čukaričkog napravio nešto nezapamćeno u fudbalu

Dva gola direktno iz kornera

Luka Adžić u dresu Čukaričkog napravio nešto nezapamćeno u fudbalu

E. Škorić

Cijela Evropa ima da bruji o potezima Luke Adžića, unuka slavnog pjevača Šabana Šaulića, koji je danas briljirao u dresu Čukaričkog.

Fudbaleri Čukaričkog dočekali su ekipu Spartaka iz Subotice, a meč 25. kola Super lige Srbije obilježila su dva gola Luke Adžića.

Ovaj fudbaler je, naime, u 29. i 51. minuti postizao golove i to kakve - oba puta direktno iz kornera! Sam po sebi gol iz kornera je fudbalsko umijeće, ali kada to jedan igrač uradi dva puta na istom meču, e to je već nešto drugo.

Nažalost po Luku i Čukarički, to nije bilo dovoljno da se ostvari pobjeda, pošto su gosti prvo smanjili u 55. minuti preko Martinovića, a onda je u 81. minuti bivši igrač Željezničara i Tuzla Cityja Vojo Ubiparip postigao gol za konačnih 2:2.

Oglasi

Bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ je igrao za Čukarički, kao i bivši mladi bh. reprezentativac Stefan Kovač.

U okviru 25. kola Super lige, danas su još igrali TSC Bačka Topola i Mladost, a bilo je 4:1. Ćirković (2), Pantović i Jovanović su pogađali za domaće, a za goste Veličković.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U duelu Novog Pazara i Voždovca bilo je 2:2. Soumah je postigao oba gola za domaće, a za goste Vilca i Savić. Počeo je meč Javora i Radnika, dok se od 20 sati sastaju IMT i Vojvodina.

Na tabeli vodi Partizan sa 60 bodova, Crvena zvezda ima 59, TSC 50, Čukarički 39, Radnički 38...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti