Rusi ne zaboravljaju: Poljska s Lewandowskim više ne postoji

Oglasio se Romancew

Rusi ne zaboravljaju: Poljska s Lewandowskim više ne postoji

E. Ganibegović

Poljska je sinoć izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

U finalu baraža ova je reprezentacija savladala Švedsku, ali Rusi sigurno još uvijek ne zaboravljaju da su suspendovani.

Upravo je Rusija trebala biti protivnik Poljske u polufinalu, ali ta se utakmica nikad nije odigrala jer je zbog dobro poznatih razloga Rusija suspendovana, pa je Poljska automatski prošla u finale.

Rusi to dobro pamte, a Poljsku je oštro kritikovao bivši reprezentativac Sovjetskog Saveza i osvajač olimpijske bronze Oleg Romancew. Na početku se Rus osvrnuo na samu odluku FIFA-e .

"Ovo je manifestacija najvećeg nepoštovanja fudbala, gdje se uvijek sve odlučuje samo u poštenoj borbi na terenu. Zamislite da ste ušli u igru, ispružili ruku u znak pozdrava, a kao odgovor vaš protivnik udara ispod pojasa. Što se tiče ljudi koji su ovu odluku donijeli, to ostaje na njihovoj savjesti. Uostalom, nećete naći ni u jednom dokumentu FIFA-e i UEFA-e, koji bi bio temelj da nas udaljite od sudjelovanja na međunarodnim turnirima i play-offu. A oni koji su sami donijeli ovu odluku izjavili su da je fudbal oslobođen politike. A sada su iz nekog razloga zaboravili na to", rekao je Rus u intervjuu za portal sport-express.ru.

Romancew smatra da su za cijelu situaciju krivi Poljaci. Sugeriše da poljska ekipa nije htjela igrati protiv Rusa samo zato što je željela na bilo koji način proći u finale i olakšati sebi put do Katara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Jako mi je žao što je zemlja s velikom fudbalskom tradicijom, koja je odgojila toliko sjajnih igrača, napustila poštenu borbu, ušla na put zakulisnih kombinacija i intriga. Na kraju su mogli odigrati utakmicu s nama na neutralnom terenu i vidjeti ko je vrijedniji ulaznice za Svjetsko prvenstvo. Ali zašto iskušavati sudbinu kad se može pričati i poskliznuti? Samo su se bojali. Stoga za mene od sada više ne postoji poljska momčad s Lewandowskim. A način na koji se ova ekipa ponašala izgleda kao kockarska prijevara u kojoj je svaka mjera za pobjedu dobra – nije uspjela", jasan je Romancew.

Bilo kako bilo, Poljsku ćemo u novembru gledati na Svjetskom prvenstvu, a Rusija će morati sačekati neka bolja vremena.

Top Komentari

Mostarac94
šta bi Ukrainci trebali rec za vaše miniranje stadiona Desne ih Harkiva?
10 1
SeoRusilac
Kreteni isti su Srbi, lažu i sebe i drugog. Mada bih i ja volio da su odigrali utakmicu na neutralnom terenu, Poljska bi ih svakako izbacila ili bi se desio neki prekid utakmice.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi