Rusi ne odustaju: Želimo igrati baraž za Svjetsko prvenstvo!

Ne predaju se

Rusi ne odustaju: Želimo igrati baraž za Svjetsko prvenstvo!

E. Ganibegović

U fudbalskoj reprezentaciji Rusije još uvijek se ne mire s tim da su izbačeni iz baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na terenu žele da se bore za mjesto na Mundijalu i to kroz baraž koji su zaslužili - na terenu.

Iako su ih, kako reprezentaciju tako i ruske klubove, suspendovali UEFA i FIFA, selektor Valeri Karpin je okupio reprezentativce koji su odigrali prijateljsku utakmicu protiv mlade selekcije.

Rusi su se na odluke FIFA-e i UEFA-e žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), a utakmice baraža već se igraju.

Njihov rival Poljska (trebao im je biti rival u polufinalu 24. marta) automatski je prošao dalje i sutra treba da igra na Šleskom stadionu finalni meč protiv Švedske koja je izbacila Češku u drugom polufinalu ovog miniturnira.

Selektor Rusije Valeri Karpin ipak ne odustaje.

"I dalje se tome nadam, a koji su preduslovi za to teško je reći. Situacija se mijenja svakim danom. Za sada možemo samo da se nadamo najboljem", rekao je selektor Rusije i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako bi se to desilo, bio bi to trijumf pravde i zdravog razuma. U idealnom slučaju, trebalo bi da dobijemo pravo na baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo. A kako će to izgledati, vjerovatno, nije na meni da odlučujem."

Do ovoga, budimo realni, teško da će doći.

Top Komentari

DamirT
Pa sa kime cete igrati baraz?Sutra finale.Nece niko ni htjeti igrati sa vama
10 0
karlhajncbrazzzo
Čovjek razmišlja kao sportista, nije on kriv.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi