Olimpico 'gori' zbog riječi o Lukakuu, sutra bi moglo biti vatrenog dočeka za Rossonere

Pioli ne smatra Romelua opasnim napadačem

Olimpico 'gori' zbog riječi o Lukakuu, sutra bi moglo biti vatrenog dočeka za Rossonere

E. Škorić

Već u petak počinje treće kolo italijanske Serije A, a bez ikakve sumnje najveću pažnju privući će derbi između Rome i Milana.

Roma je osvojila samo jedan bod u prva dva kola, Milan je maksimalan nakon sigurnih pobjeda nad Bolognom (2:0) i Torinom (4:1), ali pravi izazov bivši šampioni imaju sutra od 20:45 sati protiv Rimljana. Tim Josea Mourinha bit će jači za Romelua Lukakua.

Belgijanac je tek stigao, no izvjesno je da će sutra zaigrati jer se fizički spremao proteklih sedmica dok je čekao na transfer. On bi trebao da bude veliko pojačanje za Vučicu.

Trener Milana Stefano Pioli danas je na press konferenciji najavio duel u Rimu, a dotakao se i bivšeg napadača Intera, te u obraćanju medijima poprilično "spustio" Belgijancu.

"Što se tiče ambijenta, to se ne mijenja mnogo jer je Romin stadion rasprodat za mnoge utakmice, bez obzira na rivala. Radimo na igranju utakmica na određenim stadionima. Nismo uplašeni, već motivisani. Roma je jak tim sa ili bez Dybale (upitan zbog povrede op.a) i Lukakua. Oni su organizovani i veoma jaki fizički, teško ih je zaustaviti, tako da moramo biti spremni. Lukaku je na papiru važno pojačanje, ali teren je nešto sasvim drugo", rekao je Pioli.

Oglasi

Nije precizirao Pioli šta je mislio pod tim da je na papiru pojačanje, no čini se nimalo ne simpatiše čovjeka s kojim je njegov tim vodio žestoke bitke u ranijim gradskim derbijima.

Lukaku će prije same utakmice Roma - Milan imati veliko predstavljanje na Olimpicu, a očekuje se da bude na klupi, te da u nastavku dobije šansu za igru, mada se ništa ne zna kada su Jose Mourinho i njegov sastav u pitanju.

Ukoliko i ne zaigra sutra, onda će sasvim sigurno debitovato 17. septembra protiv Empolija u 4. kolu Serije A, nakon što se vrati sa reprezentativnog okupljanja.

Belgijanca je inače dočekao ogroman broj navijača Rome u utorak navečer kada je tek stigao. Odavno u vječnom gradu nisu slavili nečiji dolazak kao dolazak bivšeg napadača Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Romelu stigao na posudbu, Roma će platiti oko 6 miliona eura Chelseaju, ali ima pravo na otkup njegovog ugovora na kraju sezone. Ovisit će to isključivo o Belgijancu i njegovim nastupima.

S Interom je osvajao Scudetto, sada će pokušati i sa Romom, iako je Vučica zaboravila kako se to radi, još uvijek je u sjeni drugih velikana u Italiji, mada je Lukakuov dolazak uveliko povećao šanse Rimljana, kojima će ipak prioritet prije svega biti plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Tekst pun grešaka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi