Olimpija preokretom do pobjede protiv Domžala, Suljić i Ibričić strijelci za svoje ekipe

Nekoliko bh. igrača je nastupilo u ovoj utakmici

Olimpija preokretom do pobjede protiv Domžala, Suljić i Ibričić strijelci za svoje ekipe

S. Pašalić

Olimpija Ljubljana je u derbiju 2. kola slovenske Prve lige savladala na svom terenu Domžale sa 4:2.

Ipak, stvari nisu najbolje krenule za domaći tim kada je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić golom u 19. minuti doveo Domžale u vodstvo.

Situacija je ubrzo postala puno gora kada je nakon samo četiri minute Sven Karić povisio vodstvo gostiju na 2:0.

Domaći su ipak do kraja poluvremena uspjeli doći do izjednačenja. Prvo je Gaber Dobrovoljc u 31. minuti postigao autogol za 2:1, a zatim je i bivši igrač FK Sarajevo Asmir Suljić u 43. minuti pogodio za 2:2.

U nastavku je Olimpija stigla do potpunog preokreta. Vitja Valenčić je u 71. minuti postigao gol za 3:2, a sve dileme oko pobjednika je riješio Ante Vukušić koji je na asistenciju Asmira Suljića u 85. minuti pogodio za konačnih 4:2.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Luka Menalo je također odigrao cijeli meč za Olimpiju, dok je Tomislav Tomić u igru ušao u 74. minuti.

Olimpija je nakon dva kola trenutno vodeća na tabeli sa 6 bodova, koliko ima i Aluminij, dok je ekipa Domžala na pretposljednjem 9. mjestu sa jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti