Olimpik pao u Živinicama: "Da igramo za nekog drugog bili bismo peti"

Jahić svjestan velike borbe do kraja

Olimpik pao u Živinicama: "Da igramo za nekog drugog bili bismo peti"

S. Mlaćo

Zlata vrijednu pobjedu upisali su jučer nogometaši Slavena protiv Olimpika. Živiničani su još uvijek u igri za opstanak, a jučerašnjom pobjedom su pomogli i Veležu koji je tako Sarajlijama pobjegao na četiri boda i došao na korak do titule.

Iskusni Mirnes Salihović sa dva pogotka srušio je Vukove sa Otoke, a šef struke Slavena Adnan Jahić u razgovoru za SportSport.ba osvrnuo se na jučerašnji meč.

"Važna pobjeda. Pobjeda kao dokaz da rad dođe na naplatu. Radimo dobro, dosta utakmica nismo imali ni sreće. Sada nas je Bog nagradio. Krenulo je dobro, oni su dobili crveni, a i publika nas je dizala tokom cijelog meča", kaže Jahić.

Uoči utakmice pojavile su se priče da će Slaven igrati za Velež, iako je jasno bilo da Živiničani moraju igrati za sebe, odnosno za goli život.

"Da igramo za nekog drugog bili bismo peti na tabeli, a ne sami se gušili u svom znoju. Gledamo samo sebe, to je  sto posto i imamo svoj cilj", dodao je Jahić.

Dva kola do kraja sigurno će biti veoma uzbudljivo u Prvoj ligi, posebno u borbi za opstanak. Slaven je u teškoj situaciji, te će do kraja sezone tražiti maksimalan učinak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nastavlja se borba. Dvije presudne utakmice su do kraja. Ne smijemo gledati rasplet na drugim utakmicama, nego samo sebe. U Gradačac sada idemo po tri boda. To je jasno. Sa bodom ispadamo", kazao je Jahić.

Slaven pored duela sa Zvijezdom u subotu, ima još naredne subote duel sa Metallegheom u Živinicama.

Top Komentari

chs1975mostar
STA tek veleža ceka u iducoj sezoni od ovog portala i klixa!! lomača medijska hajka totalna,,o tome ja govorim vec zadnje vrijeme!!vidjeli su u velezu uspjeh koji Ibro i uprava kluba radi!! a to je zadnji period 3godine a taj projekat je 5 godina!! da jedan klub stabilišete!!i onda dolazi rezultat!!toga se boje dušmani!!!prosle godine sam rekao da velez moze uci u pl ali da uprava kluba. nece to uraditi!!sto je eto bilo jer je to bolje!! sad velez sklapa kockicu po kockicu i raste u jednog najvećeg giganta u BiH fudbalu!!i radi pametno!! Ibro kralju Zelim ti da budes u velez poput Fergusona u Manchester unitedu!! da napraviš od VELEZA sto je on od Manchestera,,u naravno domenu nase lige!! na dobrom si putu!! velež iduce godine champion ako Bog da!!
3 2
Dena33
Haj vise i vi i Olimpik... ko neki klub
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije