Oliver Knezović oslobođen optužbi za "pokušaj ubistva"

Na ponovljenom suđenju

Oliver Knezović oslobođen optužbi za "pokušaj ubistva"

Esmer Oštraković

Danas je održano ponovljeno suđenje Oliveru Knezoviću na Županijskom sudu u Splitu. On je oslobođen za kazneno djelo "Pokušaj ubistva".

Sve je, kao što je već svima jako dobro poznato, vezano za ono što se dogodilo 2009. godine kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić.

Sudac, Zoran Ivanišević, ponovo je odlučio da donese oslobađajuću presudu po pitanju pokušaja ubistva.

Sve je urađeno nakon što je Visoki kazneni sud Republike Hrvatske sredinom ove godine odlučio da slučaj vrati prvostepenom sudu.

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske Knezoviću je ranije za opće opasnu radnju smanjio kaznu sa četiri na dvije godine zatvora.

Oglasi

Jednu od te dvije godine Knezović će morati da provede u zatvoru, dok je druga godina uvjetan, a rok iskušenja je tri godine.

Podsjetimo ubistvo Vedrana Puljića dogodilo se 2009. godine u uvertiri utakmice koja je bila krvava.

Utakmica na kraju nije ni odigrana, a ubica Vedrana Puljića je već 14 godina na slobodi, a to znači samo jedno - Pravda nije zadovoljena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok Vedranov ubica mirno i slobodno hoda svijetom, navijači Sarajeva koji su tog dana bili u Širokom Brijegu odslužili su sve svoje kazne.

Da li će ovaj slučaj ikada biti "rasvijetljen" i hoće li ubica Vedrana Puljića ikada biti pronađen i odgovarati pred sudom, vrijeme će reći...

Top Komentari

Ecosport
Eto moje Sarajlije, i po ovom slučaju možete skontati šta su ustashe. Ali vi i dalje ne vjerujete nama Mostarcima i ostalima koji smo prošli njihovu golgotu.
0 4
Zaccheroni
Olivere,valja ti kuci po mraku...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi