Iznenađenje sa Stamford Bridgea: Olivier Giroud potpisao novi ugovor sa Chelseajem
Foto - EPA

Ostaje u klubu

Iznenađenje sa Stamford Bridgea: Olivier Giroud potpisao novi ugovor sa Chelseajem · Zvanično

M. Šljivak

Iskusni francuski fudbaler Olivier Giroud (34) postigao je dogovor o produžetku saradnje sa londonskim Chelseajem.

Ovaj 34-godišnji fudbaler ostajao je bez ugovora na kraju ovog mjeseca i dosta se govorilo o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Niko se nije nadao da će ostati na Stamford Bridgeu, ali to se na kraju upravo i dogodilo. Giroud je potpisao novi jednogodišnji ugovor i ostaje u plavom dresu.

Francuski fudbaler je već tri i po godine član Plavaca. Stigao je iz redova velikog rivala Arsenala, a direktorica kluba Marina Granovskaia je izrazila zadovoljstvo produžetkom saradnje sa iskusnim napadačem.

"Olivier je bio bitan dio mnogih velikih trenutaka u ovom klubu, od osvajanja FA Kupa 2018. godine i postizanja 11 golova na putu do titule Evropske lige 2019. godine. Nastavio je zabijati važne golove i ne možemo mu zaboraviti nastup protiv Atletico Madrida na putu do osvajanja Lige prvaka ove sezone. Može još mnogo pružiti i ovo je bila jedina odluka koju smo mogli donijeti", rekla je direktorica Chelseaja.

Giroud je za tim sa Stamford Bridgea nastupio ukupno 119 puta i zabio je 39 golova.

Sa ovim klubom je osvojio Premiership, FA Kup, Ligu prvaka, Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je Chelsea produžio ugovore sa trenerom Thomasom Tuchelom i iskusnim Brazilcem Thiagom Silvom.

Uskoro će se sjesti za stol i sa Ngolom Kanetom kojem će također biti ponuđen produžetak saradnje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_ZIJAGA_
MAJSTROR..za 3 SEZONE u Chelsea-u, osvojio VISE EVROPSKIH TROFEJA nego 56S8NAL u svojoj SMJESNOJ HISTORIJI..Jos ga u 56S8NALU ISMIJAVALI..zamisli samo...bravo GIROUDE..
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije