Navijači Milana nisu mogli saznati bolje vijesti pred derbi s Interom!

Giroud se oporavio

Navijači Milana nisu mogli saznati bolje vijesti pred derbi s Interom!

Eldar Ganibegović

Za dva dana se igra Derby della Madonnina, odnosno derbi grada Milana između Milana i Intera, a navijači Rossonera nisu mogli saznati bolje vijesti uoči ove utakmice.

Prvi derbi Milana ove sezone gledat ćemo 16. septembra od 18:00 sati i to u okviru 4. kola italijanske Serije A.

Milan je sjajno krenuo u novu sezonu s tri pobjede iz tri utakmice i taj niz želi da nastavi protiv najvećeg rivala.

Danas su navijači Milana saznali sjajnu vijest, a to je da će za ovu utakmicu spreman biti i napadač Olivier Giroud.

"Dobre vijesti za Stefana Piolija s obzirom na derbi protiv Intera koji je zakazan za subotu u 18 sati. Prema onome što je saznala redakcija TMW-a, Olivier Giroud je odradio današnji trening sa ostatkom grupe i stoga se oporavio za derbi, te će od prve minute biti na terenu", objavio je tuttomercatoweb.com.

Veliko je to olakšanje za Piolija i njegov stručni štab, s obzirom na to da je Giroud udarna igla Milana, bez obzira na to što gazi ka petoj deceniji života.

Oglasi

Na prve tri utakmice u novoj sezoni, Giroud je postigao čak četiri pogotka i dodao jednu asistenciju što je fantastičan učinak.

Povrijedio se prije sedam dana u kvalifikacionoj utakmici Francuske protiv Irske, te je propustio prijateljski meč protiv Njemačke koji se igrao prije dva dana.

Golgeter Rossonera je praktično sam sebe povrijedio nakon što je loše zahvatio jedan prizeman centaršut kojeg je sa lijeve strane uputio Theo Hernandez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, povreda se nije pokazala kao ozbiljna, te će 36-godišnjak naći svoje mjesto u timu za meč protiv Intera. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi