Sudije Mujanović i Tupajić imale svoj šou u Sapni, na kraju ih golman "ganjao" po terenu

Novi "cirkus" u bh. fudbalu

Sudije Mujanović i Tupajić imale svoj šou u Sapni, na kraju ih golman "ganjao" po terenu

Esmer Oštraković

I ovaj vikend, baš kao i prethodni donio je novi skandal na bh. terenima. Ovaj put radi se o utakmici koja je odigrana u Sapni, a oglasili su se iz FK Omazići 1937.

U duelu 18. kola Druge lige TK skupina Jug, Omazići su u Sapni remizirali rezultatom 2:2, ali nakon meča bili su ogorčeni suđenjem.

Iz Omazića su žestoko regaovali na glavnog sudiju Mirnesa Mujanovića iz Kalesije i pomoćnika Muamera Tupajića također iz Kalesije.

Kako stoje stvari Omazići su odlučili da istupe iz lige jer ne žele biti dio nesportskih radnji iako su ekipa koja je prva na tabeli u ovom takmičenju.

Sada su iz Omazića javnosti odlučili pokazati šta se sve dešavalo na ovoj utakmici, te su objavili sporne momente sa utakmice.

Oglasi

Veoma je zanimljivo ono što se vidi na kraju snimka, a to je da je sudija odlučio iz nekog razloga isključiti i golmana ove ekipe koji je bio jako ljut, te je prvo krenuo na glavnog, a zatim i na pomoćnog sudiju.

Ovo je drugi skandal u sedam dana u ligama pod okvirom Tuzlanskog kantona.

Prošle sedmice je bio haos u Međiđiđi gdje je prekinuta utakmica Prve lige TK između OFK Međiđa i NK Trebava nakon napada na sudiju Zaima Kurbašića iz Gradačca koji je tek pet sati nakon utakmica napustio stadion.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Nakon svih dešavanja na pomenutoj utakmici u Međiđi početkom sedmice je odmah reagovala i sudijska komisija Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Donesena je oduka da se sudija Kurbašić suspenduje do kraja takmičarske sezone, obzirom da je imao dosta grešaka na pomenutoj utakmici, neke su bile i kardinalne.

Top Komentari

SamoSiroki
Kako moraš ispametit ovog golmana da se spušta na ovaku razinu i ganga ovog suca pomoćnika.. Divlja liga ali treba da bude korektno, ta nema niko premiju višu od 50 km...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi