Omonia nakon penal lutrije izbacila Crvenu zvezdu!

Iznenađenje na Kipru

Omonia nakon penal lutrije izbacila Crvenu zvezdu!

S. Grebović

Crvena zvezda večeras je na Kipru gostovala Omoniji na GSP stadionu u okviru trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka od koje je ispala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Prvak Srbije je na Kipar stigao sa etiketom blagog favorita, što nisu na kraju opravdali.

Gosti su bolje otvorili susret, stvorili nekoliko šansi, ali domaći ipak prvi stižu do gola. Korner je izveo Gomez u 31. minuti na prvu stativu, a loptu uz dosta sreće u gol smjestio Čeh Michael Lufner.

Beograđani su i nakon primljenog gola stvarali prilike, a kada se mislilo da će se na petnaestominutni odmor otići sa prednošću Kiprana, Ivanić je pogodio također glavom nakon asistencije Bena.

U drugom poluvremenu uslijedio je pad tempa igre. Viđeno je dosta borbe na sredini terena, a prilika gotovo da nije bilo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon 90 regularnih minuta igrana su i dva produžetka, koji su bili identični kao drugo poluvrijeme - bez prilika uz dosta borbe.

Nakon što ni poslije 120 minuta igre nismo vidjeli gol, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a na kraju penal lutrije uspješniji bili su domaći koji su nakon promašaja sa bijele tačke Falcinellija i Degeneka prošli u play off.

Top Komentari

kaskada24
Iskreno baš lijepa vijest.
14 3
Leo
Protiv koga FKS danas igra?
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi