Ono što zanima mnoge: Pogledajte kako će izgledati Sarrijev Juventus

Promjena formacije i načina igre

Ono što zanima mnoge: Pogledajte kako će izgledati Sarrijev Juventus

Admin Čaušević

Dolazak novog trenera obično znači promjena sistema i načina igre. Izuzetak neće biti ni ekipa Juventusa. 

Maurizio Sarri je prije mjesec zvanično postao trener Juventusa, a sljedeće sedmice počet će pripreme za novu sezonu s dugogodišnjim fudbalskim vladarom Italije.

Iskusni stručnjak će sigiurno donijeti dosta noviteta u igri Bianconera i praktično sve ljubitelje fudbala zanima da li će uspjeti primjeniti "Sarri-ball" stil u šampionu Italije.

Prema prognozama lista Corriere dello Sport Juventus će predstojeće sezone igrati u sezoni 4-3-1-2 što je prva promjena u odnosu na prošlosezonskih 3-5-2 ili 4-3-3 koje je forsirao Max Allegri.

Dok se čeka dolazak Matthijsa de Ligta i eventualno Paula Pogbe ili Maura Icardija, od novih igrača među starterima bi se našli Adrien Rabiot i Aaron Ramsey. Miralem Pjanić je neizostavan član veznog reda.

Bez obzira na povratak Buffon će na klupu kao što je i najavljeno, dok je "jedinica" i dalje rezervisana za Sczsesnyja.

Posljednju liniju čini kvartet Cancelo - Bonucci - Chiellini - Alex Sandro, dok je vezni red mješavina tehnike i snage, a činit će ga Emre Can, Pjanić i Rabiot.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ramsey bi trebao predstavljati sponu između sredine i napada, dok su dvije najisturenije pozicije rezervisane za Paula Dybalu i Cristiana Ronalda.

Prijelazni rok za Juventus sigurno nije još uvijek završen, a u narednom periodu se očekuju i prvi odlasi. Najbliže oproštaju od Stare dame su Gonzalo Higuain, Sami Khedira i Mario Mandžukić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Kopija Odovica prava, trener kurac sjebat ce staru damu
2 0
Nany
ma kakav Dibala, vi veze nemate. on može igrati za Pofalićki.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi