Opasna kriza "drma" Barcelonu: Čak je i Luis Suarez na prodaju

Urugvajac napušta Camp Nou?

Opasna kriza "drma" Barcelonu: Čak je i Luis Suarez na prodaju

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez je prije šest godina stigao u Barcelonu iz Liverpoola i to je bio pun pogodak katalonskog kluba.

Suarez je u Barcelonu stigao za 80 miliona eura, ali se katalonskom klubu isplatio svaki euro uložen u ovaj transfer. Urugvajac je već u prvoj sezoni s Barcelonom osvojio titulu Lige prvaka i postao prvak Španije, te je zasigurno jedan od najboljih napadača kojeg je Barca imala.

Dovoljno je reći da je ovaj 33-godišnji napadač odigrao 270 utakmica za Barcelonu, te da je postigao čak 191 gol, te je upisao još 108 asistencija. Ipak, u Barci su svjesni da već sada moraju razmišljati o njegovoj zamjeni.

Već neko vrijeme uveliko se špekuliše da će Barcelonu pojačati Lautaro Martinez i preuzeti mjesto prvog napadača. Urugvajac ima ugovor na još godinu dana, a Mundo Deportivo piše da nije nemoguće da ga Barcelona proda već ovog ljeta.

Navodno, Katalonci su zbog finansijske krize koju je uzrokovala pandemija koronavirusa primorani prodati nekoliko igrača kako bi imali novac za pojačanja, ali i riješili finansijski fair play.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je na prodaju i Suarez koji je prethodnih sezona uz Messija najbolji igrač Barcelone. No, očito da klub želi dovesti Lautara Martineza, te da su Suarezovi dani odbrojani.

Za Suareza je interes pokazao veliki broj MLS klubova, te se u Barceloni nadaju da će doći ponuda koja će biti prihvatljiva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Nemaju oni pola eura za pojačanja !
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi