Opet se zakuhalo! Predsjednik Partizana objasnio zašto je Klopp dobio dres sa brojem četiri

"Svako se češe tamo gdje ga svrbi"

Opet se zakuhalo! Predsjednik Partizana objasnio zašto je Klopp dobio dres sa brojem četiri

Mnogo se prašine u Srbiji podiglo nakon što je na internet dospjela fotografija na kojoj Uprava Partizana uručuje Jurgenu Kloppu dres sa brojem četiri.

Liverpool je protekle sedmice boravio u Beogradu i trenirao je u Partizanovom kampu, a ljudima iz Zvezde je zasmetalo što su Kloppu dodijelili baš dres sa brojem četiri, uz konstataciju da je riječ o provokaciji budući da su Redsi dobili Zvezdu na Anfieldu sa 4:0.

"To dovoljno govori o nezrelosti tih ljudi da vode jedan veliki klub kao što je Partizan. Pazite situaciju, u Beograd dolazi njemački trener koji sjedi na klupi engleskog kluba i oni mu uručuju dres kao aluziju na četiri gola protiv srpskog kluba. Nemam riječi. Evo kako im se vratilo, jednom spektakularnom pobjedom Zvezde nad tim istim Jurgenom Kloppom", kazao je direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Međutim, brzo je stigao odgovor čovjeka koji na fotografiji pozira sa Kloppom i drži pomenuti dres - Vladimira Vuletića.

Predsjednik Partizana je rekao da četvorka na dresu nema nikakve veze sa Zvezdom, a poentirao je jednom čuvenom frazom.

"U svojoj taštini oholosti, čovjek, za kojeg 20 dana nismo čuli ništa o posljednja dva rezultata kluba koji predvodi, sada imputira Partizanovim čelnicima nekakvu nezrelost i objašnjava da je dres sa brojem 4, poklonjen kao znak pažnje Jurgenu Kloppu, nekakva aluzija na broj primljenih golova Zvezde u Liverpoolu.

Kao mali prilog njegovoj doktorskoj disertaciji, sklon sam da ga podsjetim da je Klopp najveći dio svoje igračke karijere nosio broj 4 na dresu. Ovaj je trener pokazao izuzetno poštovanje prema Srbiji noseći na reveru znak Natalijine ramonde i Albanske spomenice u znak sjećanja na veliki trijumf Srbije nad njegovom zemljom u Velikom ratu.

To poštovanje ovom njegovom gestu, naše crveno-bijelo navijačko aerodromsko osoblje nije uzvratilo istom mjerom, a ostaje prava misterija kojim je deduktivnim metodom uvaženi doktor tumačio simboliku broja 4 izuzev po onoj narodnoj da se 'svako češe tamo gdje ga svrbi'.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Po toj njegovoj neupitnoj logici, kada bi u goste Partizanu došao sadašnji trener PSG-a, Thomas Tuchel, i dobio na poklon dres sa brojem 6, postavlja se pitanje kakva bi tada bila doktorova asocijacija, uprkos činjenici da je Tuchel tokom svoje igračke karijere u Stuttgart Kickersu i Ulmu najčešće nosio baš broj 6 na dresu.

Nije on propustio ni da parafrazira Njegoša govoreći kako to 'biva što biti ne može'. Njegoš i direktor Zvezde imaju samo jednu zajedničku odrednicu: Crnu Goru. Prvi je bio njen vladika i gospodar, a drugi bjegunac na njenoj teritoriji u vrijeme istrage Interpola", izjavio je Vuletić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi